Søndag, 13. september 2020 - af Ulrik Ulriksen

Her er Frederiks hemmelighed: Sådan gør han sine taler personlige

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik
Foto: Martin Høien
Med en fantastisk og undervejs meget personlig tale havde kronprins Frederik publikum i Børssalen i sin hule hånd.

Kronprins Frederik deltog som protektor i Red Barnets 75-års jubilæumskonference "Hvordan sikrer vi børns mentale sundhed og trivsel", og i den forbindelse gik han på scenen i Børssalen og holdt en flot tale.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kronprins Frederik fulgte i talen et manuskript, som er publiceret på kongehuset.dk, men undervejs gjorde han talen meget personlig med et par betragtninger, som ikke var skrevet ned i de papirer, han havde foran sig.

De gange Frederik talte fra og med hjertet havde han for alvor publikum i Børssalen i sin hule hånd.

Frederik rørt af barnehånd

Et af højdepunkterne var, da Frederik fortalte om en smuk oplevelse med de børn, han møder som protektor for Red Barnet.

- Det rører dybt ens hjerte, når man står med et barn, man ikke har mødt før, og som man kun har et par timer sammen med, og så kommer der pludselig en lille børnehånd op og rører ens egen hånd. Den tillid er sådan noget, der kan røre en meget, meget stærkt, sagde kronprinsen lige fra hjertet og uden brug af manuskript.

Stolt af Red Barnets arbejde

- Som protektor har jeg selv haft mulighed for at følge Red Barnets arbejde tæt. Både i Danmark og i resten af verden. I Danmark har jeg set, hvordan man styrker børns mentale sundhed, når børn kommer ud i naturen og ind i fællesskaber. Her møder de venner og genvinder tilliden til sig selv og verden omkring dem, sagde kronprinsen desuden i sin tale til det fine jubilæum for Red Barnet.

Meget mere i BILLED-BLADET

I BILLED-BLADET kan du se alle de nye billeder fra og læse alt om kronprinsparrets deltagelse i Flagdagen for Danmarks Udsendte, og så ser vi nærmere på tyve smukke år med Mary og Frederik.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden