Søndag, 13. september 2020 - af Ulrik Ulriksen

Dronning Margrethe i sin helt egen verden

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Lars H. Laursen
På en vindblæst og våd eftermiddag i Odsherred fik dronningen en helt fantastisk oplevelse, der førte hende tilbage til en fascinerende tid.

I regn og rusk nød dronning Margrethe en eftermiddag med spændende oplevelser i Trundholm Mose i Odsherred, hvor hun flere gange så ud til at befinde sig i sin helt egen verden.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Dronning Margrethe gik sammen med museumsinspektør og arkæolog Flemming Kaul på opdagelse i Trundholm Mose, hvor det gjaldt åbningen af Solvognens Fundsted.

Dronning Margrethe fik unik oplevelse

Solvognens Fundsted er en unik natur- og kulturattraktion, hvorfra blikket kan vandre videre ud i landskabet og møde både stenalder og bronzealder i form af stendysser og gravhøje i horisonten. ’

Dronning Margrethe og Flemming Kaul
Dronning Margrethe og Flemming Kaul
Foto: Lars H. Laursen

Solvognen blev fremstillet i den ældre bronzealder, ca. 1.400 f.kr., men blev fundet under pløjning ved Trundholm Mose i 1902.

Et nationalklenodie

Husmand Frederik Willumsen pløjede første gang sin jord og fandt det, der siden er blevet kendt som Solvognen.

Bronzefiguren, der forestiller en sekshjulet vogn med hest og guldbelagt solskive, er i dag et nationalklenodie, der kan opleves på Nationalmuseet i København.

Men selve fundstedet i Nordvestsjælland har indtil nu været et utilgængeligt område for besøgende.

Stoppede op

Dronningen spadserede smilende rundt i mose-området og undervejs stoppede Majestæten op et par gange, satte sig ned og så ud til at befinde sig i sit helt eget bronzealder-univers.

Dronningens udtryk fortalte bedre end ord, at hun var dybt fascineret af historiens vingesus og hele sceneriet i Trundholm Mose.

Meget mere i BILLED-BLADET

I denne uges BILLED-BLADET kan du se alle de nye billeder fra og læse alt om kronprinsparrets deltagelse i Flagdagen for Danmarks Udsendte, og så ser vi nærmere på tyve smukke år med Mary og Frederik.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden