Margrethe gik på opdagelse i mosen

Se også:

I regn og rusk nød dronning Margrethe en eftermiddag med spændende oplevelser i Trundholm Mose. Hun var i godt selskab med en helt særlig mand.

Dronning Margrethe var i fin form på trods af et trist regnskyl, da hun ankom til Odsherred, hvor en spændende oplevelse ventede.

Dronning Margrethe nød at gå på opdagelse i Trundholm Mose i Odsherred, hvor det gjaldt åbningen af Solvognens Fundsted.

Dronning Margrethe vild med Solvognen

Solvognens Fundsted er en fascinerende natur- og kulturattraktion, hvorfra blikket kan vandre videre ud i landskabet og møde både stenalder og bronzealder i form af stendysser og gravhøje i horisonten. ’

Solvognen blev fremstillet i den ældre bronzealder, ca. 1.400 f.kr., men blev fundet under pløjning ved Trundholm Mose i 1902.

Bronzefiguren består af en sekshjulet vogn med hest og guldbelagt solskive og er permanent udstillet på Odsherreds Museum.

Fulgtes med Flemming

Dronning Margrethes smil fortalte bedre end ord, hvor begejstret hun var for at følges med arkæolog, museumsinspektør og bronzealder-ekspert Flemming Kaul rundt i mosen, mens han fortalte om Solvognen og meget andet fra danmarkshistorien.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Meget mere i BILLED-BLADET

I denne uges BILLED-BLADET kan du se alle de nye billeder fra og læse alt om kronprinsparrets deltagelse i Flagdagen for Danmarks Udsendte, og så ser vi nærmere på tyve smukke år med Mary og Frederik.

 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden