8. nov. 2017
Af Ulrik Ulriksen

Her er musikken kronprins Frederik lytter til

Kronprins Frederik
Foto: Hanne Juul / BILLED-BLADET
Kronprins Frederik er vild med musik, og hans smag spænder vidt fra blød pop til knaldhård og kontant rock og rap. Det er nu blevet til en hel liste af kronprinsens yndligshits.

Frederik afslører sine foretrukne kunstnere og hitsange i den nye og på mange måder usædvanlige portrætbog "Unde bjælken". Den musikalske afsløring har nu fået musiktjenesten Spotify til at lave en royal playliste med kronprinsen Frederiks yndlingshit lige fra hans fødselsår i 1968 og frem til i dag. En musikliste der vel nærmest kan kaldes et soundtrack til kronprinsens liv.

Kronprins Frederiks vilde 1980'ere

Kronprinsens har lavet en meget personlig playliste, som byder på hans yndlingssange fra fødselsåret i 1968 og helt frem til i dag.

Fra 1968 har Frederik blandt andet valgt "Knuden" af Shu-Bi-Dua samt Michael Jacksons "Off The Wall", mens han fra sin ungdoms fester med vennerne fra krebs' Skole og Øregaard Gymnasium sandsynligvis har danset igennem til populære single-pletskud som "Sui-Sui" med Sneakers fra 1981, "Let's Go Crazy" med Prince fra 1984, "How Will I Know" med Whitney Houston fra 1985 "Fight For Your Right" med Beastie Boys fra 1986, "Mon De Kan reparerer Dig" med Lars H.U.G. fra 1987 samt "Dagen Efter dagen Derpå" med Thomas Helmig fra 1988.

Vild med Dub-I-Dub

I 1990'erne fortsatte de gode fester, og det bærer mange af kronprinsens yndlingsnumre fra det årti også fint præg af. Det hårdtpumpede hit "Blood, Sugar, Sex, Magik" med Red Hot Chili Peppers springer straks i øjnene lige som Dizzi Mizz Lizzy-mesterværket "67 Seas In Your Eyes".

Måske er det en af de helt store overraskelser, at kronprinsen også er vild med "Dud-I-Dub" med den danske due Me & My fra 1995, og det samme kan nok også siges om "Spændt Op Til Lir" med Den Gale Pose fra 1998.

Nik & Jay er på Frederiks egen hitliste

Efter årtusindskiftet er "Vent På Mig" serveret af Peter Frödin og Jimmy Jørgensen i 2001 på kronprinsens liste over yndlingsnumre, og også Outlandish med "Aisha" fra 2002 gik lige i øret og hjertet på Frederik.

Fra de senere år har kronprinsen flittigt lyttet til Nik & Jay-kompositionen "Mod Solnedgangen" fra 2011 samt Lucas Grahams ""Drunk In The Morning" fra 2012. Også Major Lazer & DJ Snake featuring danske Mø, som har vundet kronprinsparrets Stjernedryspris, lyttede kronprins Frederik sammen med kronprinsesse Mary til i 2015, og i år er et af de helt store hit ifølge kronprins Frederik "Unfuck The World" med Prophets of Rage.

På gyldendal.dk/underbjaelken kan du finde direkte links til kronprins Frederiks personlige play- og hitliste hos henholdsvis Spotify og Apple Music.

Læs mere om: