Tirsdag, 6. juli 2021 - af Marianne Singer

Her holder Frederik og Mary lige nu ferie med børnene

Kronprinsfamilien under deres ferie på Gråsten Slot i 2018.
Kronprinsfamilien under deres ferie på Gråsten Slot i 2018.
Foto: Claus Fisker
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary nyder sammen med deres børn i disse dage deres sommerferie på dronningens vinslot Château de Cayx i Sydfrankrig.

Når kronprins Frederik og kronprinsesse Mary sammen med prins Christian, 15, kommer til England for at heppe på det danske landshold fra tilskuerrækkerne på Wembley onsdag aften, rejser de direkte fra Frankrig.

Kronprinsfamilien nyder nemlig i disse dage deres ferie på dronningens smukke og historiske vinslot Château de Cayx, der ligger i hjertet af Cahors-distriktet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kongehuset meddelte tirsdag, at kronprinsparret sammen med prins Christian rejser til Wembley for at støtte Danmarks landshold.

- DBU har inviteret kronprinsfamilien til at overvære onsdagens fodboldkamp, når det danske herrelandshold møder England på Wembley i morgen. Det har kronprinsparret og prins Christian takket ja til, og de glæder sig til at være der og bakke op omkring det danske landshold, fortæller Kongehusets kommunikationschef Lene Balleby til BILLED-BLADET.

- Det er helt naturligt, at den kongelige familie - også her - repræsenterer Danmark, forklarer Lene Balleby.

Anderledes ferie

Dermed holder kronprinsfamilien en lidt anderledes sommerferie end de plejer.

Siden 2015 har kronprinsfamilien nemlig holdt det meste af deres sommerferie på Gråsten Slot og er taget mod det Sønderjyske lige så snart børnene fik fri fra skolen. 

På job først 

Men denne gang er ferien således begyndt i Frankrig, efter at kronprinsparret den første uge af skolernes sommerferie stadig havde forskellige job - kronprins Frederik sejlede mandag den 28. juni rundt på det sydfynske øhav sammen med en gruppe unge og frivillige fra Red Barnets ferielejr.

Mens kronprinsesse Mary to dage efter rejste til Paris for at deltage i det internationale topmøde Generation Equality Forum.

Samlede familien

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary har sammen med deres børn i de seneste ti år nydt ferien på det skønne franske vinslot i Cahors to gange - en gang i 2011 og senest i 2019, ifølge Her & Nu. 

Derudover har de også været på et kort ophold på slottet i 2014, da prins Henrik samlede familien omkring sig i forbindelse med hans 80-års fødselsdag. 

Prins Henrik samlede sine nærmeste på vinslottet i Cahors i 2014 i anledning af hans 80-års fødselsdag. 
Foto: Lars H. Laursen

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden