Herfra er prinsesse Alexandras vidunderlige brudebuket

Foto: Martin Høien
Ikke alene var Sct. Jørgens Kirke i Svendborg pyntet overdådigt med blomster fra Egeskov Slot, men brudens buket, var ligeså enestående smuk.

Prinsesse Alexandras brudebuket af pastelfarvede roser, Latyrus, pæoner og myrter, var ligeså betagende, som den smukke brud.

Buketten var lavet af "gartnere" fra Egeskov Slot, der med 20 hektar jord, har hele 10 fastansatte gartnere med slotsgartner Peter Bonde Poulsen i spidsen.

Blomsterne var frembragt på slottet, hvis have og omgivelser for længst er udråbt til Europas best bevarede historiske have. En have, der har fået adskillige priser og som også er Fyns absolutte hovedattraktion.

Foto: Martin Høien

Slotsgartneren på Egeskov Slot stod bag

Slotsgartner Peter Bonde Poulsen, der har været ansat på Egeskov slot i 27 år, og han har ikke blomster-interessen fra fremmede. For Peter Bonde Poulsens far, var nemlig slotsgartner for dronning Ingrid, der elskede blomster og satte store krav til kongehusets gartnere og deres arbejde med de kongelige haver.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Egeskovs slotsgartnere, der altså havde haft travlt med at lave prinsesse Alexandras bedårende og farvestrålende brudebuket, samt blomster-udsmykningen i kirken, såvel som i Riddersalen på slottet, har også til dagligt travlt i garneriet.

For hvert år frembringer de godt 60.000 planter til både parken omkring Egeskov Slot, men også til salg fra dét, man på Egeskov kaldet det "levende værksted", hvor besøgende kan blive inspireret og købe slots-planter.

Se alle gæsterne, kyssene, kjolerne og læs ALT om det romantiske bryllup i BILLED-BLADET nr. 21, som kan købes nu.

 

 

 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden