30. nov. 2018
Af Marianne Singer

HERLIG JULEVIDEO: Dronning Margrethe slipper nisserne løs på slottet

Fotomontage. Dronning Margrethe.
Fotomontage. Dronning Margrethe.
Foto: Martin Høien og Kongehuset
Dronning Margrethe lokker nisserne på Fredensborg Slot frem med risengrød i en ny video på Kongehusets Instagram, der er startskuddet på dronningens årlige julekalender.

Julestemningen er for alvor ved at brede sig i den kongelige familie, hvor dronning Margrethe på herlig vis fører an i løjerne.

Iklædt en lun striktrøje med hundemotiv og et skælmsk smil på læben bærer dronning Margrethe i en ny video på Kongehusets Instagramprofil en stor skål risengrød med kanel og en klat smør op på loftet på Fredensborg Slot.

Derefter stiller dronning Margrethe en sød nissefamilie i et af slotsvinduerne.

Klik og se videoen her

Dronning Margrethe laver julekalender

Videoen er startskuddet på den julekalender, som dronning Margrethe igen i år står bag på Kongehusets Instagramprofil.

"Frem til juleaften har Dronningen sluppet en hjemmelavet nissefamilie løs på lofterne på Fredensborg Slot. I deres søgen efter risengrød vil nisserne finde frem til ting og sager, der gennem tiden har været brugt af den kongelige familie", lyder det blandt andet i Instagram-teksten til videoen.

Spændende ting på loftet

Om nisserne finder risengrøden inden juleaften, kan man følge med i på Kongehusets Instagramprofil, der findes under profilnavnet ”detdanskekongehus”.

I århundreder har Amalienborg og Fredensborg Slot været beboet af den kongelige familie, og der ligger især spændende ting gemt på de mange lofter og opbevaringsrum, hvor tidligere majestæters personlige ejendele er pakket ned og gemt væk for eftertiden i kasser, på hylder og i hengemte rum og sale.

Læs mere om: