7. maj. 2022
Af Malan Joensen

Herlufsholm melder ud: Har taget kæmpe beslutning

Skoleuniform fra Herlufsholm.
Skoleuniform fra Herlufsholm.
Arkivfoto: Ritzau Scanpix
Prins Christians skole Herlufsholm har udsendt en pressemeddelse efter at have holdt bestyrelsesmøde i kølvandet på den meget omtalte dokumentar om skolen.

På vegne af bestyrelsen har formanden for Herlufsholm Skoles bestyrelse, Torben Lowzow, lørdag eftermiddag udsendt en pressemeddelelse, hvori det blandt andet fremgår, at skolens rektor Mikkel Kjellberg er blevet fyret.

Det ekstraordinære bestyrelsesmøde fandt sted i kølvandet på en meget omtalt TV 2-dokumentar om Herlufsholm, som blev sendt torsdag aften.

Her stod flere tidligere elever frem og fortalte om en chokerende kultur præget af voldsepisoder, grov mobning og overgreb fra andre elever, og som skolen ikke håndterede godt nok.

Udsendelsen og afsløringerne har påvirket bestyrelsen meget, og nu iværksættes der en handlingsplan med en række tiltag, der skal gøre op med den chokerende og skadelige kultur: ”Vi er nødt til at gøre helt grundlæggende op med alle forhold på skolen, der kan have været med til at skabe den usunde kultur, som udsendelsen beskriver. Der er ingen hellige køer. Heller ikke for bestyrelsens eget vedkommende og vores fremtid på skolen. Men vi ser det som vores ansvar, at vi nu følger en plan helt til dørs, som kan sikre skolen og ikke mindst vores elever,” udtaler Torben Lowzow.
I pressemeddelelsen beskrives det blandt andet også, at bestyrelsen har iværksat en uvildig undersøgelse ved advokat Jon Lauritzen, som skal afdække de forhold, udsendelsen beskriver. Derudover er der blandt andet også iværksat en trivselsundersøgelse ved Nordic Learning.

Læs mere om: