Hjerteskærende møde: Kronprinsesse Mary dybt bevæget

Se også:

Det var en dybt bevæget kronprinsesse Mary, der lyttede til to unge afrikanske kvinders hjerteskærende beretninger på FN's Pigedag.

Med blanke øjne og alvorligt blik lyttede kronprinsesse Mary til to unge afrikanske kvinders gribende fortællinger om piger og kvinders udfordrende tilværelse i deres hjemlande. 

Mødet foregik over skype på Nærum Gymnasium, hvorfra kronprinsesse Mary talte med først 21-årige Faridah, der var med fra Uganda, og derefter til 29-årige Lidya, der deltog fra Etiopien.

Kronprinsessen talte med kvinderne i anledning af PlanBørnefondens markering af FN's Pigedag, der har fokus på pigers rettigheder.

Voldsomme fortællinger

Og det var voldsomme historier, som kvinderne delte med kronprinsessen og de mange elever i salen. 

Blandt andet kunne Faridah Nalumansi fortælle, at hun og hendes veninde blev overfaldet af nogle narkomaner på gaden, da hun var gravid med sit første barn.

Faridah slap væk, men hendes veninde blev voldtaget og dræbt.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Sultende børn

Også Lidya Almaw Alamrew berettede frygtelige ting om blandt andet en ung kvinde, der blev voldtaget af seks mænd ved hendes universitet, og en mor til fem, der må prostituere sig for at få mad på bordet til sine børn. 

På trods af deres svære situation udstrålede begge kvinder stor styrke. 

Kæmper for bedre vilkår

Faridah, der bor i et af de mest kriminelle slumområder i Uganda og ofte bliver chikaneret og antastet, kæmper for pigers sikkerhed og rettigheder.

For Lidya er det vigtigt at stoppe vold mod piger og unge kvinder i Etiopiens hovedstad Addis Ababa. 

Coronakrisen påvirker 

Undervejs var fokus især på uddannelse og hvilken negativ effekt coronakrisen har på piger og unge kvinders liv.

Mange kan ikke gå i skole for tiden og der er en øget risiko for seksuelle overgreb, vold, tidlige ægteskaber og teenagegraviditeter. 

 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden