14. apr. 2016
Af af Trine Larsen

Hjertevarm fest på Fredensborg Slot

Prins Henrik og Enrique Peña Nieto.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Der var kun roser til overs for kongefamilien og danskerne, da den mexicanske præsident holdt tale til gallafesten på Fredensborg Slot.
Mexicos præsident følte sig godt og varmt modtaget i Danmark, hvor han som den første mexicanske præsident nogensinde er på officielt besøg. Det kom frem under gallamiddagen, som dronning Margrethe og prins Henrik onsdag aften var værter for på Fredensborg Slot, og hvor den gule bordpynt matchede de fornemme mexicanske ordner, som de kongelige bar.

Hjertevarm modtagelse i Danmark

Således havde præsidenten også de helt store varme lovprisninger fremme om både Danmark, danskerne og i særdeleshed aftenens værter, dronning Margrethe og prinsgemalen. Præsidenten lagde i sin tale lagde vægt på den hjertevarme modtagelse han og hustruen havde modtaget og citerede Babettes Gæstebud og sagde, at han også følte denne gallamiddag blev uforglemmelig i al evighed.

Kys, som var det den sidste aften

Der var også tænkt på alle detaljer, for gæsterne gik til bords til tonerne fra den kendte latin-amerikanske sang, Bésame Mucho, hvor teksten blandt andet handler om at blive kysset, som om aftenen er den sidste. Får du BILLED-BLADETs nye nyhedsbrev? Klik her og meld dig til! Det bliver den dog ikke, for inden præsident Enrique Peña Nieto og hans hustru Angélica Rivera tager tilbage til Mexico sent torsdag aften, er de værter ved en middag på hotel d' Angleterre for hele den kongelige familie. Forinden venter der dem en travl dag torsdag, hvor både de venskabelige bånd såvel som de politiske og økonomiske skal styrkes yderligere.

Læs mere om: