30. aug. 2017
Af Marianne Singer

Hør kronprinsesse Marys flotte tale om sorg

kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary.
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Kronprinsesse Mary talte med stor indsigt og viden om den svære sorg, da hun indviede Det Nationale Sorgcenter.

- Det er svært rigtigt at kunne forstå, hvor ufatteligt hårdt det kan være for et barn eller en ung at miste en forælder eller søskende. Men risikoen for at få tilværelsen slået ud af kurs gælder ikke kun børn og unge, der mister. Forskning viser, at cirka hver tiende af alle voksne efterladte bliver syge af sorg og får brug for professionel støtte og behandling, lød det blandt andet fra kronprinsesse Mary, da hun indviede det nye Nationale Sorgcenter i det indre København.

Kronprinsesse Mary har siden 2013 været protektor for organisationen Børn, Unge & Sorg, der nu udvider med det nye videnscenter, som har fokus på voksnes sorg.

Nedbryder tabuer

I sin flotte, knap otte minutter lange tale fortalte kronprinsesse Mary også om at nedbryde tabuer omkring døden og sine møder med mennesker i sorg.

Derudover kunne kronprinsesse Mary også dele den glædelige nyhed, at hun har takket ja til at være protektor for det nye center.

Mist ikke håbet

- Jeg glæder mig til at følge det vigtige arbejde i Børn, Unge & Sorg og nu også i Det Nationale Sorgcenter, sagde kronprinsessen og sluttede talen med det opmuntrende udsagn.

- Selvom vi mister, må vi ikke miste håbet om, at glæden ved livet kommer tilbage.

Kronprinsesse Mary var kun 25 år, da hun i 1997 mistede sin mor, Henrietta Donaldson, der døde under en hjerteoperation.

Hør talen på Kongehusets Facebook-side

Læs mere om: