Onsdag, 10. juni 2020 — af Trine Larsen

Hoffet tavs om prins Joachims nye job

prinsesse Marie og prins Joachim
Foto: Birger Storm
Hoffet vil endnu ikke udtale sig om prins Joachims nye job som forsvarsattaché i Paris og derfor heller ikke, om prinsen og og prinsesse Marie stadig vil påtage sig kongelige pligter. Det er fordi spørgsmålet om prinsens apanage endnu ikke er på plads

Prins Joachims nye job som Danmarks forsvarsattaché ved ambassaden i Paris betyder efter alt at dømme, at de kongelige pligter, som prinsen tidligere har haft, træder i baggrunden for jobbet. Dét selvom prins Joachim formentlig kommer til at leve af sin apanage under det foreløbig tre år lange ophold i Paris.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Spørgsmålet om apanagen kræver nemlig at Folketinget beslutter, om prinsen må tage apanagen med til udlandet, og det beslutningsforslag som skal behandles to gange i Folketinget, sker tidligst om et par uger, hvor det så bliver endeligt.

- Kongehuset har ingen kommentarer så længe spørgsmålet om årpenge behandles i Folketinget, lyder den kortfattede meddelelse fra hoffets kommunikationsafdeling til BILLED-BLADET.

Prins Joachims nye stilling i Paris betyder formentlig, at prinsen ikke så ofte kan komme til Danmark og passe kongelige pligter, men prinsesse Marie kan formentlig stadig beholde sine kongelige protektioner og pligter i Danmark, fordi disse, som hidtil, kan passes ind i kalenderen og være en mulighed, fordi Paris kun er et par timers flyvning fra Danmark.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden