Hvor mange mennesker arbejder for kongehuset?

Amalienborg Slotsplads. Indsat: Dronning Margrethe. 

Amalienborg Slotsplads. Indsat: Dronning Margrethe. 

Fotomontage: Hanne Juul og Martin Høien.
I BILLED-BLADETs kongelige brevkasse kan du hver uge læse interessante spørgsmål om alt inden for den royale verden.
Kære kongelige brevkasse!
Hvor mange mennesker arbejder for kongehuset?
 
Med venlig hilsen
Anne Grethe Hansen
 
Kære Anne Grethe Hansen!
Kongehuset beskæftiger ca. 130 fastansatte medarbejdere inden for mange forskellige funktionsområder. Personalet er fordelt i såkaldte hofstater, som er betegnelsen for en hofpersonalegruppe, der er tilknyttet en bestemt kongelig person eller et royalt par – f.eks. H.M. Dronningens Hofstat eller D.K.H. Kronprinsen og Kronprinsessens Hofstat. Udgifterne til bl.a. personalelønninger og pensioner udgjorde sidste år 64 procent af kongehusets samlede omkostninger.
 
Venligst
Jon Bloch Skipper
 

Har du et spørgsmål af royal karakter, som du gerne vil have opklaret? Så kan du sende det ind til BILLED-BLADETs kongelige brevkasse, der er en fast del af Danmarks royale ugeblad.

Hver uge svarer historiker og royalekspert Jon Bloch Skipper på interessante spørgsmål om kongehuset, kongefamilier i ind- og udland samt mange andre spændende aspekter af den royale verden igennem historien.

Jon er forfatter til flere bøger om og med de kongelige, herunder "Tre søstre: samtaler mellem dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie" (2008).

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Send dit spørgsmål på mail til [email protected] eller på post til BILLED-BLADET, postbox 602, 0877 København C. Mærk kuverten "Kongelig brevkasse".

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden