Lørdag, 11. februar 2023 — af Jon Bloch Skipper / Redigeret af Malan Joensen

Hvorfor skulle dronning Margrethe og prinsesse Benediktes juleplan holdes hemmelig?

Dronning Margrethe og prinsesse Benedikte.
Dronning Margrethe og prinsesse Benedikte.
Foto: Mikael Rieck
I BILLED-BLADETs kongelige brevkasse kan du hver uge læse interessante spørgsmål og svar om alt inden for den royale verden.

Spørgsmål og svar har tidligere været bragt i BILLED-BLADET.

Kære kongelige brevkasse
Jeg har læst flere steder, også i BILLED-BLADET, at dronningen og prinsesse Benedikte skulle fejre juleaften på Djursland hos private venner. Det undrer mig, at det ikke bliver oplyst hos hvem. Er det en hemmelighed? Jeg kan ikke mindes, at det ikke har været oplyst, hvor og med hvem dronningen har skullet fejre juleaften. Med tak for en altid interessant brevkasse.
De venligste hilsner
T. Jørgensen

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kære T. Jørgensen
Jeg kan heller ikke komme i tanke om en lignende situation, hvor offentligheden ikke har modtaget disse oplysninger. Forklaringen skal findes i den særlige omstændighed ved den seneste jul, hvor majestæten ikke var vært for eller sammen med børn og børnebørn. Da jeg læste den officielle meddelelse fra kongehuset om, at dronningen og prinsesse Benedikte skulle fejre jul med "private venner på Djursland", tænkte jeg, at det måtte betyde den nære veninde, kammerdame og forhenværende hofdame Lena von Lüttichau og familie på Møllerup Gods ved Rønde. Siden har jeg erfaret, at Lena von Lüttichau i forbindelse med årets nytårskur udtalte, at hun havde været på Lolland i julen. Jeg har et bud på, hvor og med hvem den royale jul blev afholdt, og det var ikke på Djursland, men det bygger på von hørensagen og skal derfor ikke nævnes her. Så dronningens og prinsessens ”whereabouts” er fortsat et vaskeægte julemysterium. Som jeg forstår det, offentliggør kongehuset disse oplysninger som det mest naturlige, når de kongelige holder jul på egne slotte. Men i det konkrete tilfælde i 2022, hvor dronningen ikke var værten, betragtes det som en privat sag, hvor og med hvem hun holdt jul. Og hånden på hjertet forstår og respekterer jeg faktisk, at vores dronning dels har brug for et privatliv, dels ønsker at beskytte sine venner.
Venligst
Jon Bloch Skipper

Har du et spørgsmål af royal karakter, du gerne vil have opklaret? Så kan du sende det ind til BILLED-BLADETs kongelige brevkasse, der er en fast del af Danmarks royale ugeblad.

Hver uge svarer historiker og royalekspert Jon Bloch Skipper på interessante spørgsmål om kongehuset, kongefamilier i ind- og udland samt mange andre spændende aspekter af den royale verden igennem historien.

Jon er forfatter til flere bøger om og med de kongelige, herunder "Tre søstre: samtaler mellem dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie" (2008).

Send dit spørgsmål på mail til [email protected] eller på post til BILLED-BLADET, postbox 602, 0877 København C. Mærk kuverten "Kongelig brevkasse". 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden