Fredag, 28. august 2020 - af Trine Larsen

I dag fylder prins Nikolai 21 år: Se de nye hjerteknuser-billeder

Prins Nikolai
Prins Nikolai
Foto: Steen Brogaard
Prins Nikolai fylder i dag, d. 28. august, 21 år. Dronning Margrethes første barnebarn og prins Joachim og grevinde Alexandras ældste søn fejrer dagen med en fest senere i dag. I anledning af fødselsdagen er der blevet taget nye spændende og flotte billeder af prinsen, som du kan glædes over her

Det er nogle rigtig hjerteknuser-billeder af Danmarks flotte prins Nikolai, som er blevet frigivet i anledning af prinsens 21 års fødselsdag i dag 28. august. Billederne af fødselaren skal nok vække ligeså megen opmærksomhed, som de allerførste billeder af ham.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Prinsen blev nemlig fotograferet første gang, da han fire dage efter sin fødsel 28. august 1999 blev båret ud fra Rigshospitalet, trygt sovende i sin mor, grevinde Alexandras arme. Siden har prinsen været i fotografernes søgelys. Ikke alene var prins Nikolai sine forældres førstefødte, han var også dronningens første barnebarn, og blev hurtigt alles yndling. Prins Nikolai var så levende, sød og tillidsfuld, at hans onkel kronprins Frederik udtalte:

- Nikolai har en virkelig god harddisk. Jeg kan kun håbe, at jeg får børn med samme gode egenskaber, sagde kronprinsen - hvis ønske i den retning ER gået i opfyldelse.

Også danskerne tog den lille charmerende prins Nikolai til sig, og indtil hans lillebror Felix kom til verden tre år senere, var prins Nikolai kongehusets absolutte kæledægge, som danskerne fulgte tæt.

Prins Nikolai er derfor også hvert eneste år forud for sin fødselsdag blevet fotograferet, og gennem 21 år har det været den samme fotograf, Steen Brogaard, som har taget de fantastiske og meget forskellige billeder af prinsen - og ikke mindst hans lillebror, Felix, som ofte har været med på fødselsdagsbillederne - og visa versa.

I anledning af 21-års fødselsdagen er der også blevet taget nye billeder, som du kan nyde her. Billederne er taget i fotografens atelier på Refshaleøen i København og det gode, tætte samarbejde mellem fotograf og model ses tydeligt.

Foto: Steen Brogaard
Foto: Steen Brogaard

Prins Nikolai, der senere blev døbt Nikolai William Alexander Frederik, er, trods sin plads som nummer syv i arvefølgen, også i fuld gang med både at tage sig en uddannelse og skabe sig en international modelkarriere. At stå foran fotografer er derfor ikke ukendt territorie for den 21-årige prins. Prinsen er blevet en efterspurgt herremodel for de store internationale modehuse, og han nyder oplevelserne, som modeljobbet giver ham. Det betyder også, at prinsen økonomisk kan klare sig selv. Derfor kunne han efter sin studenter-eksamen fra Herlufsholm Kostskole flytte til sin egen lækre lejlighed midt i København, efter knap to år i en lejlighed, som dronningen stillede til rådighed.

BILLED-BLADET ønsker prins Nikolai kæmpestort TILLYKKE med 21-års fødselsdagen og takker for de mange fine og gode oplevelser indtil videre.

I BILLED-BLADET, som udkom i går 27. august, kan du læse fødselsdagsinterview med prins Nikolai, som har et helt specielt fødselsdagsønske i dag.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden