28. mar. 2014
Af Lisbeth Grube

I dag mindes vi dronning Ingrids fødselsdag

Dronning Ingrid.
Dronning Ingrid.
Foto: AOP
Den kongelige familie kan i dag mindes dronning Ingrid, som kunne være fyldt 104 år.

I dag er en ganske særlig dag i det danske kongehus. 28. marts var nemlig dronning Ingrids fødselsdag, og den kongelige fødselar er gennem årene blevet fejret af familien på festligste vis.

Ingrid blev født på Stockholm Slot den 28. marts 1910, og hendes forårsfødselsdag var altid en kærkommen lejlighed til at samle familien frem til Ingrids død i 2000. Lige til det sidste fulgtedronning Ingrid ivrigt både børn og børnebørn – heriblandt kronprins Frederik, som hun havde et tæt bånd til.

Dronning Ingrid nåede at fejre hele 90 fødselsdage. På den sidste, den 28. marts 2000, ønskede hun ikke nogen stor fødselsdag, selv om hun fyldte rundt.

Den nære familie med alle tre døtre, Margrethe, Benedikte og Anne-Marie, var samlet i Kancellihuset i Fredensborg, og fra Sverige dukkede Ingrids lillebror, den syv år yngre prins Carl Johan Bernadotte, op med sin kone Gunilla. Mange feststemte mennesker var mødt op til vagtparaden, og fødselsdagen blev nøjagtig så afslappet og fornøjelig, som fødselaren havde ønsket det.

Læs mere om: