I dag rejser dronningen til Færøerne

Dronning Margrethe

Dronning Margrethe

Foto: Hanne Juul / Billed-Bladet
I dag rejser dronning Margrethe til Færøerne, hvor hun er på et fem dage langt besøg. Et besøg, der skulle have været med kongeskibet Dannebrog som omdrejningspunkt, men skibet ligger endnu til kaj i Frederikshavn med motor-problemer.

Dronning Margrethe rejser i dag til Færøerne på sit 14. besøg gennem tiderne.

Dronning skulle have kongeskibet Dannebrog med som omdrejningspunkt, men lørdag, på vej til Færøerne, blev skibet ramt af tekniske problemer med motorerne og slæbt til Frederikshavn, hvor skibet normalt ligger over om vinteren.

Dér ligger skibet endnu i skrivende stund, onsdag 14. juli, og endnu vides det ikke, om Dannebrog når at blive klar til, at sejle til Færøerne, inden dronningen mandag igen skal hjem derfra.

Kongehusets kommunikationsafdeling oplyser dog til BILLED-BLADET, at dronningens besøg gennemføres under alle omstændigheder, dog med få undtagelser.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan 

Kongehusets kommunikationsafdeling har endnu intet nyt om kongeskibet, men håber stadig på, at skibet bliver klar til togtet på Færøerne. 

Dronningens rejse til Færøerne uden kongeskibet Dannebrog bliver anderledes på flere måder.

Dels er det altid et festligt og meget imponerende syn, når dronningen ankommer med skibet, som giver anledning til en række ceremonielle begivenheder.

Men kongeskibet fungerer samtidig som dronnings bolig, en slags flydende slot, ligesom Dannebrog også fungerer ved officielle begivenheder og receptioner. Og modsat kronprinsen, der har besøgt Færøerne, uden Dannebrog,  så vil det være dronnings første besøg på øerne i Atlanterhavet, UDEN skibet som omdrejningspunkt.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden