23. feb. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Interessant nyt for prins Christian

Prins Christian
Prins Christian
Foto: Lars H. Laursen
Der er midt i en udfordrende tid interessant nyt for prins Christian og hans jævnaldrende kammerater fra Tranegårdskolen.

Kronprinsparrets store dreng prins Christian, 15 år, går i 9. klasse på Tranegårdskolen nord for København, og han skal til eksamen i maj og juni som afslutning på grundskolens forløb.

Der har længe været tvivl om, hvordan man i denne tid med corona-udfordringer skal afvikle eksamen for 9. klasser, men man er nu kommet frem til en måde at afvikle forløbet med lidt færre prøver.

Udfordring for prins Christian og kammeraterne

Samtidig er der en ekstra udfordring for de store elever, der endnu ikke er tilbage på skolebænken i klasserne sammen med kammerater og lærere.

Undervisningen foregår online i denne tid, og denne type undervisning har Christian og hans kammerater fra Tranegårdskolen i Gentofte Kommune efterhånden fået i lang tid.

Nu lysner det dog trods alt lidt for 9. klasse-elever over hele landet.

Flere borgmestre giver udtryk for, at de forventer, at de ældste elever i hvert fald i nogle regioner kan vende tilbage til skolen allerede på mandag den 1. marts.

Genåbningen af skolerne for de ældste elever har i det hele taget højeste prioritet lige nu.

Flere steder i landet regner man med snart at skulle byde i hvert fald afgangsklasserne velkommen på skolen.

Man forbereder sig især på at skulle tage imod de ældste elever fra 9. klasse, der skal afslutte folkeskolen.

Måske først tilbage efter påske

Der er dog områder med højt smittetryk, hvor man muligvis må vente lidt endnu med fysisk at byde 9. klasserne velkommen.

Afhængig af smitteudviklingen vil flere skoler kunne udvide genåbningen for 9. klasser i flere landsdele og kommuner efter 15. marts eller efter påskeferien, den 6. april.

Det vil trods alt betyde, at man når at være i skole op til eksamen og dermed når at forberede sig bedre, end hvis alt skal foregå via fjernundervisning.

Udmelding på vej

I dag vil regeringen drøfte beregningerne fra eksperter og myndigheder med Folketingets partier, og onsdag forventes det, at regeringen kommer med en udmelding om de restriktioner, som kommer til at gælde fra 1. marts, og dermed hvordan 9. klasserne rundt omkring i landet kan forberede sig optimalt på deres afgangseksamen.

Læs mere om: