22. feb. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Mette-Marit om svær kærlighed: Får stadig kvalme

Haakon og Mette-Marit
Haakon og Mette-Marit
Foto: Ritzau/Scanpix
Norges kronprinsesse Mette-Marit var meget følelsesladet og ærlig, da hun medvirkede i ny podcast og fortalte om den første svære tid med kronprins Haakon.

Da kronprinsesse Mette-Marit medvirkede i podcasten «The Kåss Furuseths» fortalte hun blandt andet om den fine dag for 25 år sden, da hun første gang mødte sin helt private kronprins Haakon på en musikfestival i Kristiansand.

Det var dog ikke, før de igen mødtes på samme festival tre år senere, at det for alvor slog gnister.

Mette-Marit faldt pladask

– Det var bare helt ellevildt! Jeg var bare så forelsket, at jeg ikke vidste, hvad jeg skulle gøre. Jeg faldt helt pladask, fortæller Mette-Marit, da hun beskriver den første tid med kronprinsen.

Det var dog ikke den letteste mand at falde pladask for.

Med kærligheden fulgte hele Norges opmærksomhed.

Havde det ikke godt

Da hun og Haakon blev forlovet i december 2000, var alles blikke rettet mod paret og især mod Mette-Marit.’

Mette-Marit og Haakon
Mette-Marit og Haakon
Foto: Ritzau/Scanpix

Hun sad dér med Haakon og var klædt i tøj, hun ikke følte sig godt til pas i.

– Stakkels mig! Hvem var det, som kunne finde på at kaste mig ud på denne scene foran de ulve? Jeg får på en måde ondt af det menneske, jeg var dengang. Jeg synes, det er vældig synd for mig dér, siger kronprinsessen med lige dele alvor og humor i stemmen.

Føler stadig kvalme

Selv tyve år senere har hun ikke glemt de hårde tider, der gav hende kvalme dengang, og som stadig giver hende kvalme i dag.

– Der er nogle perioder i livet, måske specielt den første fase af mit og Haakons forhold, som jeg endnu ikke kan klare at tænke på uden at måtte kaste op. For det var så hamrende hårdt. Det var et enormt pres, og jeg blev kastet ind i det uden nogen som helst erfaring med det, siger Mette-Marit i podcasten, som havde premiere søndag.

Læs mere om: