28. jun. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Isabella og Josephine i hopla på Gråsten Slot

Prinsesse Isabella og prinsesse Josephine
Prinsesse Isabella og prinsesse Josephine
Foto: Hanne Juul
De seneste sommerferier har kronprinsfamilien nydt flere uger i Sønderjylland med fast base på Gråsten Slot, hvor der er nok at tage sig til for en ferieglad børnefflok og deres friske forældre.

Den første weekend i sommerferien er for alvor i gang, og for mange danske børnefamilier er dette den bedste tid på hele året.

For kronprinsfamilien med Mary og Frederik og deres fire børn Isabella, Josephine, Christian og Vincent er det også ferietid, efter at børnene havde sidste skoledag fredag på Tranegårdskolen i Hellerup nord for København.

Isabella og Josephine elsker Gråsten

De seneste sommerferier har kronprinsfamilien nydt flere uger i Sønderjylland med fast base på Gråsten Slot.

Både på slotsområdet og i området omkring slottet er der nok at tage sig til for en ferieglad børnefamilie.

For prinsesse Isabella og prinsesse Josephine er Gråsten lidt af et ferieparadis.

Kronprinsfamilien
Kronprinsfamilien i Gråsten
Foto: Hanne Juul

Rider af sted i skoven

Først og fremmest er de tæt på det lokale ridecenter, hvor de kan se til deres heste og være sammen med et par af de lokale jævnaldrende børn, de har lært at kende gennem de seneste par somre i Sønderjylland.

Fra ridecentret kan de to søstre komme ud at ride ture i Gråstenskoven, og som regel er det i selskab med deres forældre og brødre.

Prinsesse Isabella
Prinsesse Isabella
Foto: Hanne Juul

Hvis man er glad for blomster, og det lader Isabella og Josephine til at være, så er Gråsten Slotshave bestemt også et perfekt sted at være om sommeren, hvor haven ofte også i den royale ferie har budt på et par trampoliner eller en hoppeborg.

Tennis på slotsområdet

Både Isabella og Josephine spiller ligesom resten af deres familie tennis med stor fornøjelse, og på slotsområdet er der en tennisbane, hvor de kan svinge ketsjeren og få god motion.

Hvis de kongelige skal køles lidt af efter tennis, kan de nyde en lille plasketur i den fine swimmingpool bag slottet, hvorfra der er udsigt over den lokale sø.

Isabella og Josephine er også glade for sammen med deres forældre og brødrene Christian og Vincent at cykle en tur, og der er masser af muligheder for at komme omkring på den tohjulede.

Sejltur og Legoland

Der er ikke langt til vandet fra slottet i Gråsten, og sidste sommer var kronprinsfamilien sammen med et par venner ude at sejle fra den lille lokale havn.

Traditionelt er kronprinsfamilien i løbet af sommeren i Sønderjylland også lige et smut i Billund for at besøge Legoland.

Der er altså masser at hygge sig med for prinsesse Isabella, prinsesse Josephine, prins Vincent og prins Christian samt kronprinsesse Mary og kronprins Frederik, når de holder ferie i Sønderjylland på Gråsten Slot.

Meget mere i BILLED-BLADET

I denne uges sommerlige udgave af BILLED-BLADET kan du læse alt om den danske kongelige families ferieplaner, og så har vi skønne billeder fra markeringen af Sveriges kronprinsesse Victoria og prins Daniels romantiske mærkedag.

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/webgrafik_bb26-forsider.jpg

Læs mere om: