27. jun. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Mary har talt til hele verden: Kom og besøg os næste sommer!

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Hanne Juul
Kronprinsesse Mary har lørdag aften i en tale til en online-verdensbegivenhed sendt en særlig invitation til alle på kloden.

For kronprinsesse Mary er denne første dag i sommerferien blevet en meget speciel dag, da hun netop har haft en af hovedrollerne i en verdensbegivenhed.

Kronprinsesse Mary på den store scene

Kronprinsesse Mary har her til aften leveret varen på den helt store scene, da hun holdt en historisk tale ved den virtuelle Global Pride begivenhed, som man hele dagen har kunnet følge på globalpride2020.org.

Store forventninger

I talen til den store online-begivenhed lørdag gav kronprinsessen udtryk for Mary sin støtte til LGBTI+ personer, altså lesbiske, bøsser, biseksuelle og transkønnede, på hele kloden.

- Udfordrende tider er tider, i hvilke vi oplever fællesskab og er sammen om at finde en ny vej fremad, og det gjorde mig så glad at høre, at LGBTI+ Pride organisationer fra hele verden i fællesskab ville skabe en virtuel Global Pride i overensstemmelse med de nye restriktioner, som forbyder al fysisk fejring og store forsamlinger, lød det blandt andet fra kronprinsessen i hendes historiske tale.

Velkommen til København

Mary havde også en særlig invitation til alle på kloden.

En invitation til Copenhagen Pride, som er vært for WorldPride i 2021 samt EuroGames i august næste år.

Denne mega event går under navnet Copenhagen 2021.

- Så I dag samles vi alle for at fejre Global Pride og LGBTI+ miljøet. Jeg sender jer mine hjertevarme hilsener og en varm invitation til at besøge os næste år her i Danmark i anledning af Copenhagen 2021, sagde Mary i sin tale, der via digitale platforme altså nåede ud til hele verden.

Mary er historisk

Mary har med sin tale her til aften skrevet royal historie, for det er allerførste gang, at et højt profileret medlem af kongehuset på denne måde bakker op om Global pride-bevægelsen.

Det er bestemt noget, som bliver bemærket internationalt.

- Det betyder utroligt meget for LGBTI+-miljøet, at kronprinsesse Mary har sådan en varme og viser et tydeligt engagement. Og så har det jo også en enorm betydning, at kronprinsessen henvender sig til et internationalt publikum, siger en glad og stolt Pernille Drost, som er direktør for Copenhagen 2021.

Meget mere i BILLED-BLADET

I denne uges BILLED-BLADET kan du læse alt om den danske royale sommer, og så kan du se, hvordan Sveriges kronprinsessepar markerede en meget romantisk mærkedag.

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/webgrafik_bb26-forsider.jpg

Læs mere om: