Isabella og Mary jubler: Derfor er der så skønt i Kancellihuset

Prinsesse Isabella og kronprinsesse Mary

Prinsesse Isabella og kronprinsesse Mary

Foto: Hanne Juul
For kronprinsfamilien er det dejligt at være flyttet til Fredensborg, hvor foråret kan opleves på en lidt anden måde end i København.

Kronprinsfamilien meldte mandag ud, at de henover weekenden er flyttet fra Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg til Kancellihuset ved Fredensborg Slot.

Det samme gjorde familien sidste år, men til forskel fra sidste år, så er den flotte nyanlagte ridebane lige foran Mary og Frederik og børnenes Fredensborg-hjem i Kancellihuset, nu for længst helt klar til brug.

Den var endnu ikke helt klar, da kronprinsfamilien sidste år den 24. april flyttede ind i Kancellihuset for at nyde et par gode måneder dér.

Kronprinsesse Mary og Isabella elsker heste

Især kronprinsesse Mary og prinsesse Isabella er bidt af ridesport, og begge er dygtige og rutinerede ryttere og elsker heste.

Kronprinsesse Mary debuterede i dressursporten i sidste sæson ved et stævne i Frederiksværk, og prinsesse Isabella var med sin mor for at hjælpe hende med alle forberedelser.

Isabella er flere gange på kongehusets sociale medier vist med sin hest.

Kronprinsesse Mary tog for eksempel et par fine billeder til de sociale medier af Isabella og hendes hest Lancet i anledning af prinsessens 11-års fødselsdag.

Isabella fylder 14

Også Isabella, der fylder 14 år i morgen onsdag den 21. april, har gjort det godt i ridekonkurrence, og hun vil sikkert også få mulighed for at benytte den fine ridebane ved Kancellihuset.  

En ny milepæl i Fredensborg

Hofmarskallen har i forbindelse med kongehusets årsrapport 2020 leveret en såkaldt beretning, og han fremhævede i rapporten Fredensborg-ridebanen som en milepæl, der er blevet føjet til historien om de kongelige slotte i Danmark.

- I foråret 2020 blev en ny milepæl føjet til historien om de kongelige residensslotte, da genetableringen af Fredensborg Slots oprindelige ridebane fra 1720 blev færdiggjort

- Da Frederik 4. for 300 år siden opførte Fredensborg Slot, blev der bygget en ridebane med tilhørende stald mellem Fredensborg Slotskirke og Kancellihuset. Banen har i mange år været nedlagt, men i maj måned kunne Den Kongelige Stald-Etats hvide kladruberheste igen tage det historiske anlæg i brug, kommer det fra Michael Ehrenreich.

I forbindelse med, at anlægget igen blev taget i brug, bragte kongehuset på de sociale medier et fint opslag med de hvide kladrubere i aktion.

En gave til kronprinsen

I hofmarskal Michael Ehrenreichs beretning kan man læse, at midlerne til istandsættelsen var en gave i anledning af kronprinsens 50-års fødselsdag i 2018, og projektet med genetableringen af ridebanen og istandsættelse af den tilhørende Lange Stald blev udført af Slots- og Kulturstyrelsen.

Den royale ridebane er placeret smukt foran Kancellihuset i Fredensborg, hvor kronprinsfamilien boede i en længere periode under corona-nedlukningen i 2020, og hvor de altså nu er tilbage som faste beboere de næste måneder.

Kronprinsfamilien og andre bruger banen

- Den historiske ridebane og stald vil fremover blive benyttet af både den kongelige familie, Den Kongelige Stald-Etat og Gardehusarregimentet, skriver hofmarskal Ehrenreich i sin beretning i forbindelse med den royale årsrapport.

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden