18. jan. 2024
Af Catja Klarskov

Jesper Vollmer afslører: Dette gjorde man i Kongehuset – også inden det blev moderne på verdensplan

Dronning Margrethe og Jesper Vollmer. 
Dronning Margrethe og Jesper Vollmer.
Foto: Jesper Sunesen og Lars. H. Laursen.
Dronning Margrethes tidligere køkkenchef Jesper Vollmer afslører nu en praksis, der har været gældende i Kongehuset, længe inden det blev moderne på verdensplan.

Kok Jesper Vollmer har tidligere arbejdet ti år som køkkenchef for dronning Margrethe. En stilling der har givet ham adgang til en unik viden om Kongehusets vaner.

Her har man nemlig i årevis praktiseret noget ganske særligt – også længe før det blev moderne på verdensplan.

Det fortæller dronning Margrethes tidligere køkkenvis i podcasten ”Ludvigs podcast”.

– En frokost eller en middag ved Kongehuset er typisk tre til fire retter, men mængderne efter ofte meget små. Madspild var, længe før det blev et modeord både i Danmark og på verdensplan, en præmis derinde, fordi vi smider helst ikke noget ud. Det der går ud på fadet, som ikke er blevet spist, det bliver konverteret til noget i morgen. Restemad. Hele den der fornuftige husholdnings-DNA fylder rigtig meget, fortæller Jesper Vollmer i podcasten.

Dronning Margrethes tidligere kok deler desuden, at de grøntsager, der bliver spist, primært er fra haven, ligesom kødet ofte var selvskudt, i det prins Henrik gik på jagt. Han beskriver derfor ikke de kongelige madbudgetter som fråsende, men derimod snusfornuftige.

Jesper Vollmer var kok ved Kongehuset fra 2006 til 2016. Privat er han gift med tv-vært og sangerinde Annette Heick og sammen har parret sønnerne, Elliot på tyve år og Storm, 14.

Læs mere om: