27. apr. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Jubel i Sverige og Norge: Frederik og Mary er herlige

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary
Foto: Hanne Juul
Kronprinsesse May og kronprins Frederik er ikke kun et hit herhjemme. Også i Sverige og Norge er de meget populære. I går mødtes det danske kronprinspar digitalt med deres svenske og norske royale venner.

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik mødtes mandag digitalt med deres nære royale venner kronprinsesse Victoria og prins Daniel fra Sverige og kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit fra Norge.

Mary og Frederik sad i Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg foran deres computer, mens Victoria og Daniel var på Haga Slot, og Haakon og Mette-Marit var hjemme på Skaugum under det digitale træf.

Parrene sluttede samtalen af med at give udtryk for, at de alle ser frem til igen at kunne mødes på tværs af landegrænserne.

Mary og Frederik er et hit

I Sverige og Norge er Mary og Frederik et hit, og deres popularitet er bestemt ikke blevet mindre, efter det digitale topmøde med deres nordiske royale venner.

På de nordiske landes sociale medier vælter reaktionerne på det royale møde ind, og alle er glade for at se den yngre generation af de kongelige have det så godt med hinanden.

Det lover godt for fremtiden i de nordiske kongehuse.

I er så herlige alle seks

I Sverige er der mange fine kommentarer rettet til Danmarks og Norges kronprinspar og naturligvis Sveriges kronprinsessepar.

- I er så herlige alle seks, lyder det i en svensk kommentar, mens et par andre landsmænd skriver ”altid skønt at se de skandinaviske kongelige sammen” og ”hurra for det nordiske samarbejde”.

Der er også særlig ros til Mary og Frederik fra Sverige med denne kommentar:

”Et naturligt dansk kronprinspar, som altid udstråler så megen varme”.

Frederik smiler sødt

I Norge kan man på kongehusets sociale medier ligesom i Sverige og Danmark også læse positive kommentarer.

- Sååå hyggelige billeder af tre flotte par, I gør et fantastisk flot arbejde allesammen, kommer det fra en beundrer af det royale nordiske samarbejde, mens en anden skriver ”tak for at I holder sammen i denne tid”, og så er der lige en sød hilsen til Danmarks kronprins med ordene ”kronprins Frederiks smil er så sødt".

Det er så hyggeligt

Også i Danmark er der mange kommentarer til billederne af de royale par til digitalt møde.

- Hvor hyggeligt og hvor ser de glade ud alle seks, skriver en glad dansker, men et par andre fortsætter i samme stil med ”åh hvor fint - jeg bliver så stolt af vores kongehus - I gør det såååå godt” og ”hvor hyggeligt, elsker at se hvor godt et forhold de har til hinanden”.

Læs mere om: