Mandag, 26. april 2021 — af Ulrik Ulriksen

Kæmpe ændring for prins Christian

Prins Christian. Foto taget i anledning af nyhed om prinsens skolevalg.
Prins Christian. Foto taget i anledning af nyhed om prinsens skolevalg.
Foto: Franne Voigt/Kongehuset
For prins Christian venter der en meget spændende periode. Forleden var der godt nyt til Christian og mange af hans kammerater.

Prins Christian går i 9. klasse, og han skal afslutte sit forløb på Tranegårdskolen med afgangseksamen i maj og juni.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

De mundtlige og praktiske prøver for prins Christian og hans klassekammerater i 9. klasse afholdes i perioden torsdag den 27. maj til onsdag den 23. juni.

En spændende tid for prins Christian

Det er altid en spændende og udfordrende tid for 9. klaserne at gå til eksamen for første gang i deres unge liv sådan for alvor.

For Christian og hans venner er det særligt udfordrende ovenpå et års tid med meget hjemmeundervisning.

Heldigvis har man fra myndighedernes for nylig besluttet en markant ændring i år i forhold til afgangseksamen i normale år uden nedlukning og hjemmeundervisning.

Kæmpe ændring til eksamen

Det er besluttet, at det i år er sådan, at hvis standpunktskarakteren er højere end prøvekarakteren, så er det standpunktskarakteren eller årskarakteren, der gælder på eksamensbeviset.

- I den her situation er der ingen nemme løsninger. Det er helt afgørende, at eleverne kommer til eksamen og får mulighed for at vise, hvad de kan. Men det er også vigtigt, at vi tager hensyn til den helt særlige situation, der præger dette skoleår. Med den her løsning letter vi en del af presset for nogle af de yngste elever, der går til prøve for første gang, og vi sikrer samtidig, at eleverne får den eksamenstræning, de har brug for, siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil i en pressemeddelelse.

Mere ro i maven

Partierne har besluttet, at eleverne skal have standpunktskarakteren at vide inden prøven, oplyser ministeriet.

Det brede politiske flertal bag aftalen fra februar holder fast i, at prins Christian og alle andre elever 9. klasse elever over hele landet skal til de samme afgangsprøver - dansk skriftlig og mundtlig, engelsk mundtlig og matematik skriftlig.

- Den mindre justering på 9. og 10. klasses afgangseksamen giver også god mening, da vi med den model fastholder eksamensplanen, men samtidig tillægger årskaraktererne mere værdi og giver mere ro i maven for de elever, der har oplevet store udfordringer med den langvarige hjemmeundervisning, , siger Venstres undervisningsordfører Ellen Trane Nørby ifølge folkeskolen.dk.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden