Nyt fra Mary: Det skal der ske nu

Kronprinsesse Mary

Kronprinsesse Mary

Foto: Martin Høien
Det sidste års tid har på mange måder været skelsættende og meget udfordrende. I en ny beretning med fokus på 2020 stiller kronprinsessen og Mary Fonden skarpt på et år, vi nok aldrig vil glemme. Samtidig ser kronprinsessen fremad.

Kronprinsesse Mary har med sit og kollegernes arbejde i Mary Fonden virkelig set, hvor meget corona-krisen har ramt alle dele af samfundet og dermed påvirket såvel unge som ældre borgere.

Sidste år, da Mary Fondens årsberetning udkom, var man i corona-krisens begyndelse, og det var kun muligt at se konturerne af, hvad pandemien ville betyde for os allesammen.

Nu er et helt år gået, og vi ser alt meget mere klart.

Man ser i høj grad, at den sociale afstand sætter sine spor.

Kronprinsesse Mary sætter ord på svær tid

Mary Fonden har netop udgivet årsberetning for 2020, og her giver kronprinsessen og hendes stærke hold fra Fonden os alle et indblik i arbejdet med de tre indsatsområder: Mobning og trivsel, Ensomhed samt Vold i Hjemmet.

I beretningen sætter kronprinsesse Mary selv ord på det år, der er gået, og på hvad hun og Mary Fonden skal arbejde med nu og i den kommende tid.

- Et meget udfordrende år. Et skelsættende år. Et år, der blev alt andet, end vi kunne have forestillet os. 2020 vil uden tvivl være et år, vi alle kan huske i meget lang tid ind i fremtiden. For sjældent er vores verden blevet ændret så drastisk på så kort tid. Med vidtrækkende konsekvenser for os alle sammen til følge, lyder det fra kronprinsesse Mary, der fortsætter.

Social afstand sætter spor

- Særligt den sociale afstand sætter sine spor. Og her er der nogle, der er særlig hårdt ramt. Vi ser med al tydelighed, at det vi frygtede for et år siden, er blevet til virkelighed. Mange, mange flere føler sig ensomme i dag end for et år siden. Og her er vores børn og unge nogle af dem, der lider mest, kommer det fra kronprinsessen, der med stor bekymring har set på stigningen af ensomhed blandt de unge.

I Mary Fonden ved man, at jo længere ensomheden varer, jo større risiko er der for, at den bider sig fast.

For at bidrage til at bekæmpe ensomheden blandt de unge har fonden gennemført kampagnen ”Få øje på ensomhed” i løbet af sommeren.

Det skal der ske fremadrettet

- Arbejdet med at bekæmpe ensomhed blandt unge vil være mere relevant end nogensinde, ikke bare nu men også efter corona. Vi er derfor i gang med at tage de første spadestik til nye indsatser, der skal bekæmpe ensomhed blandt unge, understreger kronprinsessen, der også fremhæver andre udfordringer end ensomhed.

- Det er ikke kun ensomheden, der har været på alles læber. Også Mary Fondens to andre indsatsområder er pludselig blevet endnu mere aktuelle. Under de to nedlukninger har flere voldsudsatte og deres børn haft brug for hjælp. Undersøgelser peger på, at volden i nogle familier er blevet hyppigere og grovere, lyder det i Marys forord til årsberetningen, og kronprinsessen har mere på hjerte.

Problemer med mobning

- Arbejdet med at bekæmpe mobning og skabe trivsel for vores børn er bestemt også blevet vanskeliggjort under corona – særligt i perioder med nedlukning. I Mary Fonden har vi gjort, hvad vi kunne, for at synliggøre anbefalinger til, hvordan man alligevel kan skabe trivsel i corona-tider. Og vi arbejder for, at alle vil give arbejdet med at skabe trivsel den nødvendige opmærksomhed – bl.a. når børnene kommer tilbage i skole efter ikke at have set hinanden i kortere eller længere tid, skriver kronprinsessen.

Vi skal række ud til hinanden

Mary runder forordet til årsberetningen 2020 af med at udtrykke håb:

"Selvom det har været et hårdt år og en svær tid, er der også meget, som giver håb. Viljen til at være noget for hinanden og modet til at stå frem og bede om hjælp er noget af det, jeg har haft den glæde at opleve mange gange i det seneste år. Jeg håber, at den velvilje og villighed til at række ud til hinanden vil fortsætte − også når coronaen har sluppet sit tag i vores samfund. For der er meget, vi skal have rettet op på, og som vi skal kæmpe videre for på den anden side. Og det gør vi allerbedst, hvis vi gør det sammen".

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden