28. sep. 2022
Af Christinna Braun

Kæmpe chok i kongehuset: Joachim og Maries børn mister deres titler

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/topdd.jpg
Foto: Kaspar Wenstrup
Det danske kongehus har netop udsendt en pressemeddelelse om prins Joachim og prinsesse Maries børn.

Prins Joachim og prinsesse Maries børn har siden fødslen været prinser og prinsesse, men sådan skal de ikke tituleres længere.

Det skriver det danske kongehus i en pressemeddelelse onsdag eftermiddag.

De fire børn, Nikolai, Felix, Henrik og Athena, vil nu alene kun benytte deres titler som grever og komtesse af Monpezat.

Pressemeddelelsen lyder som følger:

I april 2008 tildelte Hendes Majestæt Dronningen sine sønner, deres ægtefæller og deres efterkommere titlen af greve, grevinde og komtesse af Monpezat. I maj 2016 blev det desuden meddelt, at Hans Kongelige Højhed Prins Christian som den eneste af Dronningens børnebørn forventes at modtage årpenge fra staten som voksen.

I naturlig forlængelse heraf har Hendes Majestæt besluttet, at Hans Kongelige Højhed Prins Joachims efterkommere med virkning fra den 1. januar 2023 alene kan benytte deres titler som grever og komtesse af Monpezat, idet deres hidtidige titler som prinser og prinsesse til Danmark bortfalder. Prins Joachims efterkommere vil således fremover skulle tiltales som excellencer. Dronningens beslutning ligger i tråd med lignende tilpasninger, som andre kongehuse på forskellig vis har gennemført i de senere år.

Hendes Majestæt Dronningen ønsker med sin beslutning at skabe rammerne for, at de fire børnebørn i langt højere grad skal kunne forme deres egen tilværelse uden at være begrænset af de særlige hensyn og forpligtelser, som et formelt tilhørsforhold til Kongehuset som institution indebærer.

Alle fire børnebørn fastholder deres plads i arvefølgen.

Læs mere om: