Kæmpe jule-overraskelse fra dronning Margrethe

Dronning Margrethe

Dronning Margrethe

Foto: Hanne Juul
Nu kan du snart få fingrene i en julekalender baseret på de højtelskede nisser, som man har kunne følge på kongehusets Instagram-konto gennem julemåneden de sidste tre år.

I 2016 begyndte dronning Margrethe en tradition på Kongehusets Instagram-konto, da hun startede en digital julekalender. De sidste tre år, har hovedpersonerne i julekalenderne været den samme lille nissefamilie i karton, som er designet og klippet af dronningen selv. 

Nissefamilien tog Instagram-følgerne med storm, og nu kan alle dens fans godt begynde at glæde sig. Dronningen Margrethe har nemlig en jule-overraskelse i ærmet. 

For nu tager hun sine ikoniske kegleformede, røde nisser ud af den digitale verden og udgiver i samarbejde med tegner Peter Bay Alexandersen og Politikens Forlag en julekalender i bogform. Bogen har fået titlen "Kongehusets Julekalender. Nissernes danmarkskort" og udkommer 25. oktober. 

En del af den lille nissefamilie
Foto: Kongehuset / Politikens Forlag

En del af den lille nissefamilie

Noget er ikke som det skal være

I julekalenderen finder dronning Margrethe og nissefamilie "Nissernes danmarkskort" frem fra skuffen i Hendes Majestæts Modtageværelse på Amalienborg. Kortet viser, hvor julestemningen skal findes, hvis den ikke opstår af sig selv. Men dette år er ikke alt, som det plejer, lyder beskrivelsen fra Politikens Forlag. 

Gennem julekalendere oplever læserne ukendte sider af de danske slottet. Bl.a. kommer nissefamilien forbi dronning Ingrids gamle hattedepot, kong Christian den 10.’s billardrum, Kongeskibet Dannebrog og mange flere spændende steder, de kongelige slotte har at byde på. 

Bogforsiden på "Kongehusets Julekalender. Nissernes danmarkskort" der udkommer 25. oktober
Foto: Politikens Forlag

Bogforsiden på "Kongehusets Julekalender. Nissernes danmarkskort" der udkommer 25. oktober

Lav dine egne kongelige nisser

Læserne kan desuden klippe deres egne nisser ud efter dronning Margrethes skabelon, og gøre julepynten derhjemme en lille smule mere kongelig.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Udover tegninger af nisserne færd på de danske slottet, er bogen også illustreret med kongehusets egne fotografier. 

 

Nisserne ovenpå et maleri af dronning Ingrid
Foto: Kongehuset / Politikens Forlag

Nisserne ovenpå et maleri af dronning Ingrid

"Kongehusets Julekalender. Nissernes danmarkskort" udkommer d. 25. oktober på Politkens Forlag. 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden