27. apr. 2022
Af Marianne Singer

Kæmpe nyhed fra kongehuset: Nu kan prins Gustav endelig gifte sig med sin Carina

Prins Gustav og Carina Axelsson. 
Prins Gustav og Carina Axelsson.
Foto: Hanne Juul
Kongehuset bekræfter overfor BILLED-BLADET, at prins Gustav til Sayn-Wittgenstein-Berleburg, 53, lørdag den 4. juni gifter sig med sin partner gennem 19 år, Carina Axelsson, 53.

Lykken er stor på Berleburg Slot i byen Bad Berleburg i den tyske delstat Nordrhein-Westfalen i disse dage.

For efter 19 år som kærester kan prins Gustav, der er ældste søn af prinsesse Benedikte og afdøde prins Richard, og svensk-mexicanske Carina Axelsson endelig sige ja til hinanden for altid.

Kongehuset bekræfter

Det er kongehuset, der overfor BILLED-BLADET bekræfter, at parret skal giftes lørdag den 4. juni.

Grunden til, at prins Gustav i mange år ikke kunnet gifte sig med Carina før er, at prinsens farfar, fyrste Gustav Albrecht af Sayn-Wittgenstein-Berleburg, i 1939 skrev et testamente, hvori han krævede, at prins Gustavs ægtefælle skulle være arisk, adelig og protestant, hvis han skulle beholde slottet.

Ikke til at opfylde

Krav som Carina Axelsson, der er tidligere model og nu børnebogsforfatter, havde svært ved at opfylde.

Hendes mor er mexicansk, hun er født katolik - og af ganske almindelige forældre.

Kæmpet i mange år

Sammen med sin familie i Berleburg kæmpede prins Gustav i mange år for at få omstødt en særlig passus i sin farfars testamente i den tyske højesteret.

Testamentet er dog ikke det eneste, der har stået i vejen for prins Gustavs lykke gennem de seneste år.

Bizar arvestrid

Prinsesse Benediktes søn har også kort efter begravelsen af sin far, prins Richard, i 2017 måtte forholde sig til en bizar arvestrid, idet hans aldrende grandonkel, prins Ludwig-Ferdinand, pludselig kom på banen og hævdede, at han var retmæssig arving til slottet,og stævnede prins Gustav.

Sagen kørte i tre år ved forskellige retsinstanser, for da prins Gustav i første omgang fik medhold ved Landbrugsretten i Berleburg, ankede onklen sagen og indbragte den for en højere retsinstans ved delstaten Nordrhein-Westfalens appelret.

Her stadfæstede retten i sommeren 2020 afgørelsen, der endeligt slog fast, at prins Gustav er retmæssig arving til slottet og de tilhørende besiddelser.

Det ser ud til, at afgørelsen samtidig banede vejen til brylluppet, så testamentet ikke længere står i vejen for parret.

Været ejer af slottet

Ejer af slottet har prins Gustav egentlig været siden sin fødsel i 1969, fordi hans farfar testamenterede Berleburg Slot og alle jordbesiddelser til en ufødt dreng – den søn, som han regnede med, at hans egen søn, prins Richard, en dag ville få.

Prins Gustav har altid vidst, at det var ham, der skulle overtage slottet i Berleburg, og efter at have arbejdet med finanser i London i nogle år, drev han godset sammen med sin far.

Efter at prins Richard blev ramt af kræft i 2003 overtog prins Gustav mere og mere driften af slottet.

Læs alt om prins Gustav og Carinas kærlighedshistorie, og hvorfor det skulle tage 19 år, før de endelig kan blive gift, i BILLED-BLADET nr. 17, som er på gaden torsdag den 28. april.

https://imgix.billedbladet.dk/webgrafik_bb17-forsiderny_0.jpg

Læs mere om: