28. jan. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Kæmpe overraskelse: Kronprins Frederik kom pludselig forbi

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik
Foto: Hanne Juul
For kronprins Frederik er det vigtigt at rette en stor tak til nogle af de danskere, der gør en ekstra indsats i en svær tid.

Kronprins Frederik leverede en skøn overraskelse, da han valgte at sætte fokus på Hovedstadens Akutberedskab, der har leveret en ekstraordinært stor indsats i en tid med virkelig mange udfordringer på grund af coronakrisen.

Kronprins Frederik på besøg

- Jeg besøgte i dag Hovedstadens Akutberedskab. Her har de ansatte siden pandemiens udbrud sidste år stået i første linje når regionens borgere har ringet 112 og 1813, når ambulancetjenesten har rykket ud, og når den enkelte skal testes for COVID-19, siger kronprins Frederik i et opslag på kongehusets sociale medier, og han kommer også ind på, at Akutberedskabet har udviklet en chatbot, der hjælper borgere med at vurdere, om de skal ringe til 112, til 1813, til egen læge eller blive hjemme, når der opstår symptomer på den smitsomme virus.

Dybt imponeret

I det hele taget giver kronprins Frederik udtryk for, at han er dybt imponeret af Akutberedskabets arbejde.

- Foruden at køre ud i boligområder for at etablere pop-up testcentre, er det også Akutberedskabet, der kører ud til plejehjem og socialt udsatte for at teste borgere for COVID-19. I alt kan akutberedskabets testcentre og mobile enheder teste mere end 50.000 om dagen, kommer det fra kronprinsen, inden han viser sin taknemmelighed på denne måde:

- Jeg vil gerne rette en stor tak til Akutberedskabet for deres indsats.

Fik spændende rundvisning

Under besøget hos Hovedstadens Akutberedskab i Ballerup deltog Hans Kongelige Højhed i en rundvisning i Vagtcentralen og fik en introduktion til det sundhedsfaglige beredskab under coronakrisen og opkald til 1-1-2 og Akuttelefonen 1813.

Kronprinsen fik også et indblik i Ambulancetjenestens rolle under coronapandemien.

Læs mere om: