28. jan. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Holdt tale på Amalienborg: Kronprins Frederik med noget på hjerte

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik
Foto: Kongehuset
Kronprins Frederik afslørede i smukke omgivelser vinderen af Industriens Fonds Iværksætterpris ved den virtuelle finale i Danish Tech Challenge.

Kronprins Frederik var veloplagt og sikker, da han torsdag eftermiddag hjemme fra Amalienborg-palæet deltog virtuelt i en prestigefyldt prisoverrækkelse.

Industriens Fonds Iværksætterpris med tilhørende check på 500.000 kroner uddeltes til vinderen af acceleratorforløbet Danish Tech Challenge, som Industriens Fond har udviklet sammen med DTU Science Park.

- Det er syvende år i træk, at jeg har fornøjelsen at byde velkommen til den store finale, sagde kronprins Frederik fra Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg, og han havde ligesom de finalister, han omtalte, noget på hjerte i sin tale.

- Det er altid inspirerende at møde ildsjæle, der har noget på hjerte og som har en vision om at gøre en forskel, og som har modet til at kaste sig ud i at virkeliggøre deres drømme, lød det fra Frederik, der gav udtryk for sin store beundring for alle de deltagende finalister.

Særlige ord til vinderen

Vinderen fik dog helt særlige ord med på vejen.

- Fantastiske resultater er skabt på meget kort tid. Hvad kan det ikke blive til i fremtiden, kom det fra kronprinsen, før han afslørede vinderen..

- Og vinderen er SwimCam, tillykke, sagde Frederik i optagelsen fra Amalienborg.

SwimCam, som vandt iværksætterprisen arbejder på en prisbillig kameraløsning til videofeedback til konkurrencesvømmere, som er nem at bruge og produceret i lette materialer.

Vigtigt vækstforløb

Acceleratorforløbet Danish Tech Challenge er et vækstforløb for hardware-iværksættere og har fokus på forretnings- og produktudvikling.

De deltagende virksomheder arbejder blandt andet med at finde investorer og sikre patenter samt salg og markedsføring af nye produkter og løsninger.

Læs mere om: