Lørdag, 1. oktober 2022 - af Marianne Singer

Klar til festlig aften: Dronning Margrethe i usædvanlig rolle

Dronning Margrethe ved Aftenselskabet for regeringen, Folketinget og danske medlemmer af Europaparlamentet på Christiansborg Slot i 2014. 

Dronning Margrethe ved Aftenselskabet for regeringen, Folketinget og danske medlemmer af Europaparlamentet på Christiansborg Slot i 2014. 

Foto: Hanne Juul
Dronning Margrethe skal for en gangs skyld være gæst og ikke vært ved en gallamiddag på Christiansborg Slot lørdag aften.

På det sidste har Hendes Majestæt Dronningen haft travlt som værtinde på Christiansborg Slot ved blandt andet det store gallataffel i anledning af hendes 50-års regeringsjubilæumsfejring søndag den 11. september, ligesom hun også skulle have været værtinde ved det store Aftenselskab for regeringen, Folketinget og danske Europa-parlamentsmedlemmer fredag den 23. september, hvor hun dog blev forhindret på grund af Covid-19 smitte.

Og det er gennem årene altid som værtinde, at danskerne har kunnet se dronningen ved store fejringer og gallamiddage på Christiansborg Slot.

Nu som gæst

Men lørdag aften bliver det i en noget anderledes rolle, at dronningen deltager i en gallamiddag på Christiansborg Slot.

Nemlig som æresgæst ved Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskabs gallamiddag i anledning af 100-året for Niels Bohrs Nobelpris og i anledning af dronningens 50 år som protektor.

Dermed kan dronningen denne gang i højere grad læne sig tilbage og nyde den særlige aften som gæst. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hendes Majestæt Dronningen er protektor for Videnskabernes Selskab, der har til formål at styrke videnskabens stilling i Danmark og fremme tværvidenskabelig forståelse.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden