Klar til festlig dag i Jylland: Frederik og Mary ankommer med stil

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary ankommer til Koldinghus

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary ankommer til Koldinghus

Foto: Hanne Juul
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary er netop ankommet til Koldinghus, hvor de er klar til at tage hul på en festlig uge for kronprinsessen, der fylder 50 år om få dage.

Det var et særdeles veloplagt kronprinspar, der mandag formiddag ankom til museet Koldinghus, der ligger i det 750 år gamle kongeslot i Kolding.

Her var kronprinsesse Mary klar til at tage hul på en festlig uge, hvor hun bliver fejret på forskellig vis i anledning af sin kommende 50-års fødselsdag lørdag den 5. februar.

Pragtfulde smykker

Med sin elskede mand, kronprins Frederik, prinsesse Benedikte og greveparret af Rosenborg ved sin side, glæder kronprinsesse Mary sig nu til den officielle åbning af særudstillingen "Mary og Kronprinsesserne", der markerer kronprinsessens 50-års fødselsdag og tegner et portræt af den danske kronprinsesse og hendes fire forgængere i Glücksborg-slægten.

Foto: Hanne Juul

De besøgende kan her blandt andet se frem til at opleve det ikoniske rubinsæt, der er gået i arv fra dronning Ingrid, og den blå kjole og hårbøjle, som kronprinsessen bar ved prins Christians dåb i 2006.

Desuden vil kronprinsesse Mary selv fortælle om sin rolle og sine forgængere i en naturtro 1:1 projektion på væggene i udstillingen.

Dejlig underholdning

Der vil være taler ved Koldings borgmester Knud Erik Langhoff og museumsdirektør for Kongernes Samling, Thomas C. Tulstrup samt musikalsk underholdning fra Die Herren, der er et U2 kopiband. 

Herefter vil dagens hovedperson, kronprinsesse Mary, stå for den officielle åbning af udstillingen. 

Til slut vil kronprinsparret og de andre fornemme gæster, deriblandt kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen, blive vist rundt på udstillingen. 

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Flere hovedpersoner

Hovedpersonerne i udstillingen er kronprinsessen og hendes fire forgængere, prinsesserne Louise af Hessen-Kassel, Lovisa af Sverige-Norge, Alexandrine af Mecklenburg-Schwerin og Ingrid af Sverige, der med tiden alle blev dronninger af Danmark.

Blandt dem er kronprinsesse Mary den eneste med en ikke-kongelig baggrund.

"Mary og Kronprinsesserne" kan opleves på Koldinghus fra den 1. februar 2022 til og med den 30. december 2022.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden