Fredag, 17. december 2021 - af Pia Meisner

Kongehus-ekspert: Derfor aflyser dronningen ikke alt

Dronning Margrethe
Foto: Claus Fisker
Kongehuset har set sig nødsaget til at udsætte de fleste planlagte arrangementer i forbindelse med dronning Margrethes 50-års regeringsjubilæum, men ifølge BILLED-BLADETs kongehus-ekspert Ulrik Ulriksen er der en god grund til, at ikke alle arrangementer er udsat.

Efter de seneste ugers stigende smittetal kommer det ikke som nogen stor overraskelse, at kongehuset har udsendt en pressemeddelelse vedrørende den planlagte fejring af dronning Margrethes 50-års jubilæum i januar 2022.

I pressemeddelelsen, der er udsendt af kongehusets presse- og kommunikationschef Lene Balleby,  fremgår det, at store dele af fejringen er udsat på ubestemt tid.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Samtidig understreges det dog i pressemeddelelsen, at kongehuset indtil videre holder fast i dele af det planlagte program.

Helt særlig grund

Det gælder helt præcist programmet for selve jubilæumsdagen den 14. januar 2022. Her håber kongehuset at kunne gennemføre det planlagte statsråd, modtagelsen i Folketinget og samt kranselægningen ved Frederik 9. og dronning Ingrids grav ved Roskilde Domkirke.

Ifølge BILLED-BLADETs kongehus-ekspert, hofreporter Ulrik Ulriksen, er der en helt speciel grund til dette.

- Netop datoen den 14. januar 2022 betyder utrolig meget for Hendes Majestæt Dronningen. Det var denne dag, at hun for 50 år siden mistede sin elskede far, Frederik 9. og samtidig måtte indstille sig på en tilværelse som Danmarks nye dronning i en alder af kun 31 år. Derfor tror jeg helt bestemt, at det er uhyre vigtigt for dronningen at kunne markere dagen, hvis det overhovedet kan lade sig gøre, understreger Ulrik Ulriksen.

Arrangementer med officiel karakter

De arrangementer, der forsøges gennemført i januar 2022, har alle officiel karakter og kan formentlig gennemføres med få deltagere. 

- Der er ingen tvivl om, at Hendes Majestæt Dronningen har set meget frem til at fejre sit 50-års regeringsjubilæum. Det fremgår også tydeligt af kongehusets pressemeddelelse, hvor det forklares, at dronningen selv ønsker en festlig fejring og derfor har valgt at udsætte størstedelen af arrangementerne helt til sensommeren 2022. På den måde kan hun dele den historiske begivenhed med folket, hvis støtte hun altid har værdsat meget højt, udtaler hofreporter Ulriksen.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden