Lørdag, 31. december 2022 - af Pia Meisner

Kongehus-ekspert: Dronning Margrethe skal veje sine ord på en guldvægt

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Mikael Rieck
Mange venter spændt på at høre dronning Margrethes nytårtale efter et særdeles turbulent år i kongehuset. Og det er der god grund til, mener BILLED-BLADETs kongehus-ekspert.

Mange har omtalt årets nytårstale som en af de vigtigste taler, dronning Margrethe nogensinde skal holde. Måske endda dén vigtigste ... hendes livs nytårstale!

Årsagen til denne spænding og virak er naturligvis, at vi er på vej ud af et helt ekstraordinært år, hvor  kongehuset og den kongelige familie har stået midt i en regulær krise efter dronningens beslutning om at fratage prins Joachims børn deres prinse- og prinsessetitel.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Nu bliver det spændende, hvordan dronning Margrethe vælger at udtrykke sig i sin traditionsrige tale på årets sidste aften.

Det mener BILLED-BLADETs kongehus-ekspert, hofreporter Ulrik Ulriksen.

For nævner hun overhovedet krisen i den kongelige familie og sin beslutning, der har gjort særligt Nikolai, Felix, Henrik og Athena samt deres forældre meget kede af det?

- Der er ingen tvivl om, at dronningen vil veje sine ord på en guldvægt, hvis majestæten i nytårstalen nævner konflikten med prins Joachim og hans del af familien, understreger hofreporter Ulrik Ulriksen.

- Mit gæt er, at dronningen i sin nytårstale i almene og generelle vendinger vil berøre sin ændring af titler og tiltaleformer i den kongelige familie, lyder det videre fra Ulrik Ulriksen.

- Der er dog også den mulighed, at dronningen i talen overrasker og er mere direkte, end hun plejer. Det kan for eksempel være, at hun gør som i 2015, hvor nytårstalen blev rundet af med en kort, men markant bemærkning om, at prins Henrik ville gå på pension.

Indholdet af talen kender kun få indtil videre. Hvad dronningen ender med at sige i sin nytårstale, får vi svaret på i aften kl. 18.00 på direkte tv.
 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden