Fredag, 12. august 2016 — af Trine Larsen

Kongehuset aflyser sommerkoncert

Dronning Margrethe og prins Henrik.
Dronning Margrethe og prins Henrik ved sommerkoncert på Cayx i 2013.
Foto: Hanne Juul / Billed-Bladet
Den traditionsrige sommerkoncert på regentparrets sommerslot Cayx i Frankrig er blevet aflyst.

Dronning og prins Henrik har med ganske få undtagelser siden 1995 hvert år lagt slot til en sommerkoncert i Frankrig. Og mere end 400 gæster har igen i år glædet sig til at opleve den stemningsfulde koncert, som prins Henrik hvert år stabler på benene.

Sådan bliver det dog ikke i år, for selvom alt er parat til koncerten, som skulle finde sted  på vinslottet Chateau de Cayx torsdag den 18. august, er den nu aflyst.

Skuffede værter

Ingen kan være mere ked af dét end dronningen og prinsen, som hvert år glæder sig til at være værter for sommerkoncerten, der er et tilløbsstykke og som kun begrænses af pladsen på slottet.

VIDEO: Festlig koncert på Chäteau de Cayx

Den fine koncert i år skulle ellers have den dygtige operasanger Susanne Elmark som trækplaster sammen med Sønderjyllands Musikkorps, men i sidste øjeblik har dronning Margrethe og prins Henrik  måttet aflyse koncerten, fordi situationen i Frankrig gør, at sikkerheden omkring den slags offentlige arrangementer bliver for omfattende.

Øgede sikkerhedskrav

Det er de franske myndigheder, som efter attentatet i Paris den 13. november sidste år og efter massakren den 14. juli på Frankrigs nationaldag i Nice har øget de sikkerhedsmæssige krav.

VIDEO: Prins Henriks fødselsdag på Chäteau de Cayx

Frankrig er i undtagelsestilstand, og derfor stiller myndighederne større krav til sikkerheden, når der afholdes offentlige arrangementer.

Koncert i Cahors også aflyst

Skal sikkerheden på Cayx leve op til de franske myndigheders nye standarter, bliver det ikke den stemningsfulde og afslappede koncert, som både dronningen og prinsen ønsker at give deres gæster. Og indsatsen for at imødekomme myndighedernes krav bliver for store i forhold til koncertens omfang.

Kongehuset sendte fredag eftermiddag en kort besked ud på hjemmesiden om, at koncerten på Chateau de Cayx nu er aflyst, ligesom også en koncert i den nærliggende storby Cahors dagen efter også er aflyst.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden