Fredag, 24. marts 2023 — af Marianne Singer

Kongehuset bekræfter: Dronning Margrethe bryder fast tradition efter rygoperation

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe.
Foto: Flemming Jeppesen
Dronning Margrethe kommer ikke til at opholde sig på Marselisborg Slot i Aarhus i påsken, bekræfter kongehuset overfor BILLED-BLADET.

Kongehusets kommunikationsafdeling bekræfter overfor BILLED-BLADET, at Hendes Majestæt Dronningen i år ikke kommer til at tage residens på Marselisborg Slot i påskedagene i april, men at hun i stedet kommer til at fejre påsken på Amalienborg.

Meldingen kommer efter, at kongehuset torsdag meldte ud, at dronningen stille og roligt vender tilbage til sine kongelige pligter i midten af april efter at have gennemgået en omfattende rygoperation i februar.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Dronningen er stadig i fuld gang med sin genoptræning, som, ifølge kongehuset, går godt.

Måtte aflyse under pandemien

Dronningen har en tradition for at hygge sig på Marselisborg Slot i påskedagene, dog måtte hun i 2020 aflyse påskebesøget i det jyske på grund af pandemien.

Dengang holdt hun i stedet påskefri på Fredensborg Slot.

Til gudstjeneste

I løbet af påskeferien plejer majestæten at bruge tid på at gå til gudstjenester i Aarhus Domkirke i anledning af højtiden.

Derudover får hun tiden til at gå med at udfolde sine kreative evner og blandt andet dekorere påskeæg, som hun gjorde det med kronprinsfamilien i 2021.

Marselisborg Slot blev i 1967 stillet til rådighed af kong Frederik 9. Marselisborg Slot for det daværende tronfølgerpar, prinsesse Margrethe og prins Henrik.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden