16. mar. 2021
Af Trine Larsen

Kongehuset deler særligt billede: Så du den sjove detalje?

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul og Kongehuset
Da det første billede fra dronning Margrethes digitale statsråd fra Christiansborg Slot blev delt på kongehusets sociale medier, var der en detalje, som sprang i øjnene.

Da kongehuset den 16. marts 2021 lagde et smukt billede ud på de sociale medier, forud for det første digitale statsråd nogensinde, var der en særlig detalje på billedet.

Foran statsrådsmappen med sagerne, som majestæten skal underskrive, står også et smukt skrivesæt, som helt fra gammel tid har haft plads i statsrådssalen og hører til dér.

Skrivesættet er af sølv med fyldepen og plads til blæk samt en blæksuger til at suge overskydende blæk fra papiret. Og midt i det hele lyser en moderne, grøn tusch op i billedet, og den detalje har mange lagt mærke til.

Dronningens yndlings-skriveredskab

Men det er ikke en tilfældighed! Den enkle grønne tusch, en såkaldt Rollerpen, er faktisk dronning Margrethes yndlings-skriveredskab.

Dronningen foretrækker den grønne plastisk-pen med det flydende blæk, fordi den giver en behagelig skrivekomfort, og majestæten er så glad for sin grønne pen og den ensartede underskrift, den giver, at dronningen aldrig bruger andet. Selv ikke, hvis dronningen f.eks er i udlandet og skal sætte sit navnetræk i en gæstebog, og der tit ligger flotte, ofte guldbelagte, penne klar til brug.

Så smiler dronningen indforstået og hiver selv sin egen grønne Pentel Ball pen 0,5 mm op af tasken for at skrive sit navnetræk.

Således også i dag, hvor der ligger én klar til dronningen til de mere end 250 sager og 52 love som dronningen skal underskrive.Og der skulle være blæk nok, idet den ifølge fabrikanten rækker til 2200 meter.

Læs mere om: