14. okt. 2016
Af Malan Joensen

Kongehuset inviterede OL-atleterne: Her er menuen

Dronningen afholder reception for de danske atleter ved de Olympiske Lege og de Paralympiske Lege på Christiansborg Slot.
Dronningen afholder reception for de danske atleter ved de Olympiske Lege og de Paralympiske Lege på Christiansborg Slot.
Foto: Keld Navntoft
Fredagens store reception på Christiansborg Slot for de danske atleter ved de Olympiske Lege og de Paralympiske lege bød også på brasilianske delikatesser.
Atleterne ved de Olympiske Lege og de Paralympiske lege, der fredag deltog i dronningens reception på Christiansborg Slot, blev budt på et væld af delikatesser, og ikke kun med inspiration fra det danske køkken. Således var der f.eks. ceviche af tun - en dejlig frisk tilberedningsmetode, der oprindeligt stammer fra det sydamerikanske køkken, hvor skiver af fisk marineres i en citrusbaseret marinade, der mørner og giver smag. LÆS MERE: Dronning Margrethe: Kronprinsen ærgrer sig Gæsterne kunne også nyde forskellige brasilianske snacks, ligesom en del af retterne indeholdt eksotiske smagsgivere som lime, chili, koriander, mango, kokos og chipotle. Drikkevarerne var dog fra de hjemlige og europæiske breddegrader - vine fra Cayx og friskpresset saft fra Gråsten Slot. Se hele menuen her:

KONGEHUSETS MENU

Salgado - indbagte brasilianske snacks og pirogger Ristet hvedebrød med brandade Ceviche af tun med lime, mynte, chili Kyllingespyd med chipotlemayo Wrap med varmrøget laks, koriander og avocado Sliders med pulled okse og mangosalsa Hjertesalat med fermenteret hvidløgscreme og efterårsurter Passionsfrugtmousse med chokolade Saftig pærekage med høvlet kokos __ LA CIGARELLE DU PRINCE 2013 CAHORS CHÂTEAU DE CAYX 2010 CAHORS Friskpresset saft fra Gråsten Slot Kilde: Kongehuset.dk

Læs mere om: