Fredag, 14. oktober 2016 - af Malan Joensen

Kongehuset inviterede OL-atleterne: Her er menuen

Dronningen afholder reception for de danske atleter ved de Olympiske Lege og de Paralympiske Lege på Christiansborg Slot.
Dronningen afholder reception for de danske atleter ved de Olympiske Lege og de Paralympiske Lege på Christiansborg Slot.
Foto: Keld Navntoft
Fredagens store reception på Christiansborg Slot for de danske atleter ved de Olympiske Lege og de Paralympiske lege bød også på brasilianske delikatesser.
Atleterne ved de Olympiske Lege og de Paralympiske lege, der fredag deltog i dronningens reception på Christiansborg Slot, blev budt på et væld af delikatesser, og ikke kun med inspiration fra det danske køkken.   Således var der f.eks. ceviche af tun - en dejlig frisk tilberedningsmetode, der oprindeligt stammer fra det sydamerikanske køkken, hvor skiver af fisk marineres i en citrusbaseret marinade, der mørner og giver smag.   LÆS MERE: Dronning Margrethe: Kronprinsen ærgrer sig   Gæsterne kunne også nyde forskellige brasilianske snacks, ligesom en del af retterne indeholdt eksotiske smagsgivere som lime, chili, koriander, mango, kokos og chipotle.   Drikkevarerne var dog fra de hjemlige og europæiske breddegrader - vine fra Cayx og friskpresset saft fra Gråsten Slot.   Se hele menuen her:  

KONGEHUSETS MENU

  Salgado - indbagte brasilianske snacks og pirogger   Ristet hvedebrød med brandade   Ceviche af tun med lime, mynte, chili   Kyllingespyd med chipotlemayo   Wrap med varmrøget laks, koriander og avocado   Sliders med pulled okse og mangosalsa   Hjertesalat med fermenteret hvidløgscreme og efterårsurter   Passionsfrugtmousse med chokolade   Saftig pærekage med høvlet kokos   __   LA CIGARELLE DU PRINCE 2013 CAHORS   CHÂTEAU DE CAYX 2010 CAHORS   Friskpresset saft fra Gråsten Slot   Kilde: Kongehuset.dk

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden