14. maj. 2021
Af Marianne Singer

Kongehuset klar til Christians konfirmation: Deler dejlige billeder

Officielt portræt i anledning af prins Christians 15-års fødselsdag. 
Officielt portræt i anledning af prins Christians 15-års fødselsdag.
Foto: Franne Voigt for Kongehuset
Dagen inden prins Christians konfirmation har kongehuset delt dejlige billeder af tidligere konfirmanden i den kongelige familie.

Det bliver en stor og festlig dag for den danske kongelige familie, når prins Christian lørdag den 15. maj skal konfirmeres i Fredensborg Slotskirke, der er opført i årene 1724–1726 af arkitekt Johan Cornelius Krieger.

En særlig begivenhed, som kongehuset allerede fredag har markeret ved at dele dejlige billeder af familiens tidligere konfirmander på deres sociale medier.

Oldefar blev konfirmeret først

Som den første blev prins Christians oldefar, kronprins Frederik 9., konfirmeret i kirken sammen med sin bror, prins Knud i 1915.

Derefter var det daværende prinsesse Margrethe, der blev konfirmeret i den smukke slotskirke i 1955 og hendes yngre søskende, prinsesse Benedikte og daværende prinsesse Anne-Marie, i henholdvis 1959 og 1961.

Far fejret for 40 år siden

"For 40 år siden var det også foran Fredensborg Slotskirkes alter, at Hans Kongelige Højhed Kronprinsen blev konfirmeret, og året efter var det Hans Kongelige Højhed Prins Joachims tur. De seneste kongelige konfirmationer i slotskirken var i henholdsvis 2013 og 2017, hvor Deres Højheder Prins Nikolai og Prins Felix blev konfirmeret.⁣", skriver kongehuset også til det fine opslag.

Læs mere om: