Mandag, 10. januar 2022 - af Malan Joensen

Kongehuset med ny udmelding om dronningens regeringsjubilæum

Dronning Margrethe.

Dronning Margrethe.

Foto: Per Morten Abrahamsen / Kongehuset.
Mandag eftermiddag offentliggjorde kongehuset datoerne for hvornår, dronning Margrethes jubilæum festligholdes senere på året.
For nyligt måtte en del af de arrangementer og fester, der skulle have været afholdt i januar i anledning af dronning Margrethes regeringsjubilæum udskydes på grund af coronasituationen.  
  Nu har kongehuset så meldt ud, hvornår de i stedet gennemføres.   "En række af de begivenheder, der skulle have markeret Hendes Majestæt Dronningens 50-års Regeringsjubilæum i midten af januar 2022, gennemføres i stedet den 10. og 11. september 2022. Det drejer sig blandt andet om festligholdelse på Københavns Rådhus, gallaforestilling på Det Kongelige Teaters Gamle Scene, festgudstjeneste i Københavns Domkirke samt gallataffel på Christiansborg Slot. Der vil desuden være mulighed for at hylde Dronningen i forbindelse med et stort vagtskifte på Amalienborg Slotsplads. Det endelige program offentliggøres senere på året," skriver kongehuset blandt andet i en pressemeddelelse.   
  Fredag 14. januar er der som tidligere udmeldt statsråd på Christiansborg Slot, Folketingets officielle markering af regeringsjubilæet samt kranselægning ved Frederik 9. og dronning Ingrids grav ved Roskilde Domkirke.  
   

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden