Fredag, 14. januar 2022 - af Christinna Braun

Kongelig ekspert: Derfor var det så dejligt at se prins Joachim og prinsesse Marie

Prinsesse Marie og prins Joachim. 
Prinsesse Marie og prins Joachim. 
Foto: Hanne Juul
Prins Joachim og prinsesse Marie er i Danmark for at fejre dronning Margrethe.

Dronning Margrethe har den 14. januar 2022 50-års regeringsjubilæum, og dagen har budt på et fint program i fejringens tegn.

Dog meget mindre end først planlagt, da den aktuelle coronasituation lagde en dæmper på festen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Dronning Margrethes havde på dagen dejlig støtte af sin nærmeste familie, der deltog i arrangementerne på Christiansborg og senere ved Roskilde Domkirke.

Med til at fejre dronning Margrethe var også prins Joachim og prinsesse Marie, som til daglig bor i Paris med deres to børn prins Henrik og prinsesse Athena.

Derfor er det heller ikke hver dag, de er i Danmark, hvilket gør det ekstraskønt at se dem til en fejring som jubilæet, siger BILLED-BLADETs kongehusekspert Marianne Singer.

- Det var noget helt særligt at se dem på den store trappe på Christiansborg Slot, hvor Folketinget formelt markerede dronningens regeringsjubilæum. Vi har i mange år set dem på netop dette sted, når de deltager i Folketingets åbning, men fordi de har en travl hverdag i Paris, har de ikke deltaget i den begivenhed siden 2018, siger kongehuseksperten.  

- Derfor gav det nogle dejlige minder om dengang, kongefamilien stod og hyggede sig på netop denne trappe i den forbindelse.  

Glade og forelskede

Prins Joachim og prinsesse Marie arbejder begge på Den Danske Ambassade i Paris, hvor prins Joachim er forsvarsattaché, og prinsessen er særlig kulturrepræsentant.

- Selvfølgelig betyder det noget ekstra, at prins Joachim og prinsesse Marie rejser fra Paris og er med til denne dejlige fejring af dronning Margrethe.

- De virkede lige så glade og forelskede, som de altid er. Og én ting, man altid kan regne med, er, at de altid holder i hånd. Det er virkelig dejligt og romantisk, og der var en rigtig dejlig stemning.

Foto: Hanne Juul

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden