Tirsdag, 18. august 2020 — af Trine Larsen

Kongelige kjoler er blevet et tilløbsstykke

Prinsesse Benedikte
Foto: Hanne Juul
Museums-gæster strømmer til denne sommer og Amalienborg museet er ingen undtagelse. Her er udstillingen "Prinsessekjoler" sådan en succes, at udstillingen forlænges med halvanden måned.

Om godt 14 dage skulle udstillingen med 21 af prinssse Benediktes fantastiske galla-kjoler, syet af modeskaberen Jørgen Bender, være pakket ned.

Men udstillingen er så populær og tilstrømningen så stor, at udstillingen nu løber ind i efteråret og forlænges indtil 18.oktober.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Grundet Corona-restriktioner har museet ikke kunnet lukke så mange ind, som der har været efterspørgsel på, og den store interesse og besøgsloftet har nu fået museumsdirektør ved Kongernes Samling, Thomas Thulstrup til, at forlænge udstillingen.

Det skriver Kongernes samling i en pressemeddelelse om særudstillingen.

I BILLED-BLADET har man også kunne læse om udstillingen "Prinsessekjoler", der vises i Gallasalen i Christian VIII's palæ på Amalienborg og læserne har kunne se nogle af de enestående gallakjoler, prinsesse Benedikte gennem fire årtier fik syet af Jørgen Bender. Kjoler, der ikke kun i stof og stil, men også i enestående håndværk, viser den kongelige modeskabers bredde og nytænkende evner. Godt suppleret af prinsesse Benedikte selv, som altid har haft en sikker og elegant stil og derfor også en tydelig finger med i kjolernes tilblivelse.

på udstillingen, som nu forlænges, kan man nyde hele 21 haute couture kjoler med prinsessens brudekjole som udstillingens show-piece og attraktion.

Kjolerne fortæller alle en historie, fordi de er skabt til forskellige og særlige begivenheder. Men de viser også, at prinsesse Benedikte allerede for år tilbage var med på genbrugstanken og lod flere af sine gallakjoler få nyt liv, ligesom der ofte blev kreeret to forskellige overdele, som kunne matches med kjolens nederdel både sommer og vinter.

Udstillingen har åbent hver dag fra 11-16, undtagen mandag og kan altså ses til og med søndag 18. oktober.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden