Torsdag, 25. maj 2023 — af Christinna Braun

Kort før store fester: Kronprins Frederik rejst til Niger i kampen for klimaet

Kronprins Frederik. 
Kronprins Frederik.
Foto: Ritzau Scanpix
Kronprins Frederik blev onsdag modtaget af Nigers præsident, Mohamed Bazoum.

Kronprins Frederik kan den kommende uge se frem til flere store fester: Hans egen fødselsdag, den 26. maj, løbefesten Royal Run den 29. maj og det kongelige bryllup i Jordan den 1. juni, hvor den jordanske kronprins Hussein gifter sig med Rajwa Alseif.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Læs mere om det kongelige, jordanske bryllup herunder.

Kort før de mange fester er kronprins Frederik rejst til det vestafrikanske land Niger sammen med minister for udviklingssamarbejde og global, klimapolitik Dan Jørgensen.

Det skriver kongehuset.

Se billederne fra Niger i galleriet herunder.

Kronprins Frederik i Niger 24. maj 2023

I Niger skal kronprins Frederik og Dan Jørgensen sætte fokus på ”en række dagsordener, der alle kredser om kampen for klimaet.”

Kongehuset skriver således om mødet:

Niger og de omkringliggende nationer er særligt sårbare over for klimaforandringer med temperaturer, der stiger 1,5 gange hurtigere end det globale gennemsnit.

I mødet med Præsidenten blev et nyt samarbejde mellem de to lande lanceret, der involverer et udviklingsbidrag til Niger på 800 millioner kroner. En stor del af bidraget skal de næste fem år gå til landbrugs- og vandsektoren, hvor Niger har været en anerkendt samarbejdspartner siden 1974.

Mødet gav også mulighed for at drøfte Nigers erfaringer fra landets medlemskab af FN’s Sikkerhedsråd og fremlægge Danmarks mærkesager i FN-regi. Det sker som led i indsatsen for Danmarks kandidatur til FN’s Sikkerhedsråd, når der skal vælges nye medlemmer i 2024.

For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden