3. mar. 2019
Af Marianne Singer

Kronprins Frederik begynder travlt besøg i Canada

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Kronprins Frederik har mange spændende punkter på programmet, når han søndag og mandag står i spidsen for et dansk-grønlandsk erhversfremstød i den canadiske storby Toronto.

Hjertet er helt sikkert med, når kronprins Frederik søndag og mandag står i spidsen for et dansk-grønlandsk erhversfremstød i Toronto i Canada.

Kronprins Frederik har et helt særligt til Grønland og vil uden tvivl gøre en stor indsats for at sætte fokus på verdens største ø og dets mange ressourcer.

I godt selskab

Kronprins Frederik skal for første gang være med til at skabe opmærksomhed omkring den grønlandske mineindustris store potentiale ved verdens største minemesse, Prospectors and Developers Association of Canada (PDAC).

Med sig har kronprins Frederik mere end 30 grønlandske og danske virksomheder.

Klar fra morgenstund

Det kongelig program begynder allerede søndag morgen, lokal tid, når kronprins Frederik sammen med resten af delegationen bliver budt velkommen på det danske konsulat i Toronto og overværer et seminar med talere fra den canadiske mineindustri.

Efter en frokost med den grønlandske regering som vært fortsætter kronprinsen sit program med åbningen af den dansk-grønlandske stand på PDAC messen.

Her får kronprins Frederik god tid til en snak med repræsentanter fra den grønlandske regering og virksomhedsrepræsentanter, som Grønlands minister for råstoffer og arbejdsmarked Erik Jensen introducerer ham til.

Møder dronning Elizabeths repræsentant

Toronto er hovedstad i provinsen Ontario, og derfor er det helt oplagt, at kronprins Frederik efter rundvisningen på den dansk-grønlandske stand møder Elizabeth Dowdeswell, dronning Elizabeths repræsentant i provinsen.

Dagen slutter om aftenen med en hyggelig velkomstmiddag for den dansk-grønlandske delegation.

Grønlandsk dag

Mandag er kronprins Frederik igen klar fra morgenstund, når han er med til at fremhæve Grønlands mange kvaliteter som minedestination ved åbningen af Greenland Day, arrangeret af den grønlandske regering.

Kronprins Frederik har under besøget også fokus på nytænkende arkitektur, når han er med til åbningen af udstillingen ”Open Architecture Exhibition”.

Dygtige danske arkitekter

Efter en frokost kan kronprins Frederik se frem til seminaret "SAMARBEJDE:PARTNERSHIP Denmark & Canada’s path to Innovative Cities", der handler om danske arkitekter samarbejde med virksomheder i Toronto.

Om aftenen kan kronprins Frederik og de andre deltagere i delegationen få sig en god snak om besøget ved en afsluttende reception.

Følges med minister

Under besøget holder kronprins Frederik flere taler.

Kronprins Frederik ledsages på turen af minister for energi, forsyning og klima, Lars Christian Lilleholt.

Læs alt om kronprins Frederiks spændende oplevelser i Canada i BILLED-BLADET nr. 10, der er på gaden torsdag d. 7. marts.

Læs mere om: