24. mar. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Kronprins Frederik: Det er en utrolig trist dag!

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik.
Foto: Martin Høien
Sommerens store sportsbegivenhed bliver ikke til noget i første omgang på grund af corona-krisen. Det blev besluttet i dag. Den triste nyhed har ramt kronprinsen lige i hjertet.

Danmarks kongelige medlem af Den Internationale Olympiske Komité reagerer følelsesladet på nyheden om, at De Olympiske Lege i Japans hovedstad er flyttet til 2021.

Planen var ellers, at kronprins Frederik skulle i aktion som IOC-medlem i Tokyo fra den 24. juli til den 9. august samme med en lang række danske idrætsstjerner.

Det bliver nu ikke til noget i første omgang.

Frederik føler med atleterne

- Arrangørerne af Tokyo 2020 har truffet en tung og historisk beslutning at udskyde OL. Det er en utrolig trist dag for atleterne og hele eliteidrætten, som havde forberedt sig til verdens største sportsbegivenhed, lyder det ifølge Ritzau fra kronprinsen.

Årsagen til flytningen af OL er naturligvis den voldsomme coronakrise, som rammer hele verden i disse uger.

Royal forståelse

Indtil et topmøde mellem IOC-præsident Thomas Bach og Japans premierminister Shinzo Abe klokken 12.00 i dag, var det planen, at OL ville blive afviklet denne sommer.

Kronprins Frederik kan dog godt forstå, at OL blev udsat på grund af coronavirus.

Uforsvarligt at gennemføre OL

- Verden står i en ekstraordinær situation, som ingen havde forudset for bare en måned siden. I dag er det klart for alle, at det ville være uforsvarligt at gennemføre OL til sommer, siger Frederik, der i juli og august havde set frem til at følge danske profiler som svømmeren Pernille Blume, håndboldspilleren Mikkel Hansen og vores verdensmestre i banecykling til Tokyo-OL.

Køb abonnement på BILLED-BLADET
Køb abonnement på BILLED-BLADET

Læs mere om: