Torsdag, 17. september 2015 - af af Ulrik Ulriksen i Nepal

Kronprins Frederik er landet i Nepal

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik ved ankomst til Nepal.
Foto: POLFOTO
Umiddelbart efter at være landet i Nepals hovedstad Kathmandu tog kronprins Frederik og den danske Røde Kors-delegation hul på et stramt arbejdsprogram, der over de næste dage blandt andet byder på ture til fods til isolerede jordskælvsramte landsbyer nær Himalaya.

Kronprins Frederik landede torsdag formiddag i Nepals hovedstad Kathmandu efter en lang flyrejse fra København med en enkelt mellemlanding.

Umiddelbart efter ankomsten kørte kronprins Frederik og den danske delegation afsted i biler med kurs mod provinshovedstaden i Lamjung.

Kronprinsen er i Nepal for at opleve Dansk Røde Kors’ nødhjælpsarbejde i jordskælvsramte provinser langt fra Kathmandu.

LÆS MERE: Seje kronprins Frederik højt til vejrs i Silkeborg 

Krævende fredag venter kronprins Frederik

Fem timer i bil varede det før kronprinsen og den danske delegation havde tilbagelagt et par hundrede kilometer på bjergveje og kunne pakke ud på et hotel i Lamjung-distriktet på sydsiden af Himalayas imponerende og respektindgydende bjergkæde.

Efter et kort aften-informationsmøde blev der tid til et hurtigt bad og fællesspisning, og så gjaldt det ellers om at komme i seng og samle kræfter til fredagens strabadser.

Fredagsprogrammet byder på en krævende tur til fods i bjergområderne, hvor isolerede jordskælvsramte landsbyer har været dybt afhængige af, at man fik nødhjælp frem.

Nepal blev i april og maj ramt af voldsomme jordskælv, der kostede mange tusinde menneskeliv.

VIDEO: Kronprins Frederik var dagens mand i Himmerland

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden