24. sep. 2015
Af af Ulrik Ulriksen

Kronprins Frederik erklærer sin kærlighed til kronprinsesse Mary

Kronprins Frederik sender sin kone et kærligt blik
Kronprins Frederik sender sin kone et kærligt blik.
Hanne Juul / BILLED-BLADET
Kronprins Frederik benyttede arbejdsturen med Dansk Røde Kors til jordskælvsramte Nepal til at sætte fokus på det vigtige nødhjælpsarbejde. Der blev dog også tid til at fremhæve den store betydning kronprinsesse Mary har for ham.

Kronprins Frederik, 47, stillede op til et par interview i løbet af sin arbejdstur til Nepal, hvor det drejede sig om Dansk Røde Kors’ hjælpearbejde efter det alvorlige jordskælv i april.

I det afsluttende interview på Røde Kors-kontoret i Nepals hovedstad Kathmandu understregede kronprinsen, at kronprinsesse Marys store arbejde for at sætte fokus på kvinders rettigheder globalt og på svage samfundsgrupper har været en stor inspiration for ham.

– Jeg lærer meget af kronprinsessen. Jeg lærer næsten mere af hende end hun af mig, fordi hun har fuld fokus på det område med kvinders rettigheder, sagde kronprinsen, der lyste helt op, når han talte om sin hustru.

VIDEO: Seje kronprins Frederik gik sports-amok i Silkeborg

Kronprins Frederik klar med gave til kronprinsessen

På et tidspunkt på turen modtog Frederik ved et aftenarrangement i Lamjung-provinsens hovedstad Besishahar en Token of Love-plakette, et slags kærlighedsdiplom.

Da han modtog den særlige hæder og det synlige tegn på varme følelser fra de nepalesiske værter til kronprinsen, var Frederik hurtig med en bemærkning.

– Den skal min hustru have, lød den friske kærlighedserklæring til Mary.

Kronprinsen fortalte i interviewene desuden, at han glæder sig til at komme hjem til sin familie på Amalienborg for at fortælle især børnene om sine oplevelser langt væk fra de trygge omgivelser i Danmark.

– Når jeg kommer hjem vil jeg fortælle mine børn, hvor heldige de er. Det er jo kun godt at påskønne, at man har det godt under vores himmelstrøg, sagde Frederik blandt meget andet.

Læs i BILLED-BLADET nr. 39 hele den royale reportage fra Nepal med kronprinsens åbenhjertige interview om sit særlige forhold til kronprinsessen, om at komme hjem til børnene efter at have været på den anden side af kloden og om at nærme sig 50 år.

GALLERI: Kongelig kærlighed

Læs mere om: