Kronprins Frederik fejrede Frømandskorpset

Kronprins Frederik

Kronprins Frederik

Foto: Hanne Juul

Der var fart over feltet med actionfyldt øvelse og eksplosioner i vandet, da Frømandskorpset med kronprins Frederik som æresgæst fejrede 60-års jubilæum.

Lørdag, 17. juni 2017 - af Ulrik Ulriksen

Kronprins Frederik gennemgik den krævende uddannelse som Frømandssoldat helt tilbage i 1995, og han var selvskreven som æresgæst, da elitekorpset fejrede 60-års jubilæum med et brag af en fest. Apropos brag, så var der eksplosioner på søen under opvisning med soldater i aktion på vandet foran kronprinsen og mange andre inviterede gæster, heriblandt Frederiks gode venner Jeppe Handwerk og Nicolai Moltke-Leth.

Kronprinsen nød udsigten

Kronprinsen så ud til at nyde udsigten til Frømandssoldaterne, der  gav de mange gæster en opvisning i, hvordan der kan kæmpes effektivt og i højt tempo til lands, til vands og i luften. Efter øvelses-opvisningen med ekstremt meget fart over feltet, gik kronprinsen og alle andre ind  til en reception, hvor den kongelige gæst holdt tale.

 

Frederik følte sig ung igen

I talen kom Frederik ind på, at de mange minder fra hans tid som ung frømand væltede ind over ham, når han var tilbage på uddannelsesstedet.

- Jeg føler mig ung igen, sagde kronprinsen, hvorefter han ønskede korpset stort tillykke med fødselsdagen.