19. sep. 2015
Af af Ulrik Ulriksen

Kronprins Frederik fik fantastisk modtagelse i Nepal

Velkomsten til kronprins Frederik var varm og traditionel: Gedemælk, blomsterkrans og en rød plet i panden.
Velkomsten til kronprins Frederik var varm og traditionel: Gedemælk, blomsterkrans og en rød plet i panden.
Foto: Jakob Dall
Der blev budt på masser af kærlighed og gedemælk, da kronprins Frederik fik en uforglemmelig velkomst i nepalesisk landsby på sydsiden af Himalayas bjergkæde. Landsbyen Pallo Pachok blev i april hårdt ramt af jordskælv.

Det er ikke hver dag, at landsbyen Pallo Pachok i de højt beliggende dele af Nepal på sydsiden af Himalayabjergene får kongeligt besøg. Derfor var alle sejl sat til, da kronprins Frederik sammen med Dansk Røde Kors gjorde sin entré i byen for at se nærmere på det vigtige nødhjælpsarbejde, som de lokale nepalesere nyder godt af. Hele landsbyen var mødt op, da kronprins Frederik og den danske delegation trådte ind over bygrænsen, og alle var med til at give den danske æresgæst en velkomst, han sikkert aldrig vil glemme.

Gedemælk til kronprins Frederik

Med dans og blomsterkranse og masser af kærlighed sagde Pachoks indbyggere velkommen til Frederik, som hurtigt fik en traditionel nepalesisk hat på hovedet og blomster i rige mængder hængt om halsen, og så fik han malet en smuk og stor rød plet lige i panden, samtidig med at han blev budt på et krus lunken gedemælk. Kronprinsen og de øvrige danskere var ikke helt vilde med smagen af den for nepaleserne udsøgte gedemælk med hvidløg i. Men der var ikke noget at gøre. Ned skulle mælken af respekt for de glade og stolte værter, der nød at have besøg fra det danske kongehus. Kronprins Frederik er i Nepal for at se nærmere på Dansk Røde Kors´ imponerende nødhjælpsarbejde i de områder af landet, som i april og maj blev ramt hårdt af et stort jordskælv. Arbejdsrejsen slutter mandag i Nepals hovedstad Kathmandu, hvorfra kronprins Frederik rejser videre til Sydkorea og til et møde i Den Internationale Olympiske Komité IOC.

Læs også: Kronprins Frederik er landet i Nepal

Læs mere om: